BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMicrosoft Lumia telefonlar neden başarılı olamıyor----

Microsoft Lumia telefonlar neden başarılı olamıyor

Microsoft Lumia telefonlar neden başarılı olamıyor
24 Aralık 2015 - 13:37 www.finansgundem.com

Akıllı telefon pazarında Apple ve Android'e rakip olmayı hayal eden Microsoft, Lumia akıllı telefonlarda umduğunu bir türlü bulamıyor. Peki neden?

Teknoblog.com, Microsoft'un büyük umutlar bağladığı ancak bir türlü istediği başarıyı yakalayamadığı Lumia akıllı telefonlardaki başarısızlığın sebeplerini araştırdı. İşte Teknoblog'un Lumia telefonlardaki başarısızlığı kaleme aldığı o yazı..

Microsoft son zamanlarda birçok doğru adım atıyor, özellikle kurumsal yazılım ve servislerde zaten belirli bir seviyede olan gücünü daha da artırıyor. Sadece Xbox One ile değil, Surface Pro 4 ve Surface Book gibi dokunmatik ekranlı hibrit bilgisayarlarla da donanım konusunda iyi işler çıkarabildiğini, rekabetçi cihazlar üretebildiğini gösteriyor. Ne var ki, söz konusu akıllı telefonlar olduğunda Microsoft aynı performansı ve başarıyı bir türlü sergileyemiyor, akıllı telefonlar Microsoft’un ürün gamı içinde zincirin en zayıf halkası olarak durmayı sürdürüyor.

Sebebi nedir bulmak kolay değil, ancak Microsoft akıllı telefonlarda bir türlü dikişi tutturamıyor. Bu, bütün mobil işletim sistemi ve donanım denemelerinde Apple ve Google’ın neden açık ara arkasında kaldığını anlatmak için akla gelen tek mantıklı açıklama gibi görünüyor. Başta ABD olmak üzere yurt dışında satışa çıkan Lumia 950 ve Lumia 950 XL için gerçekleştirilen incelemeler de bu açıklamayı destekler nitelikte.

The Verge sitesinin Microsoft Lumia 950 XL incelemesini gerçekleştiren Tom Warren, Microsoft Lumia 950 XL’in mevcut uygulama ekosisteminin yetersizliğine, uygulamaların eksikliğine vurgu yapıyor. Buna ek olarak Windows 10 Mobile telefonunun genel tasarımının basitliğine, üst sınıf bir akıllı telefonun seviyesinin altında kalmasına da dikkat çekiyor.

Warren, Lumia 950 XL’in tasarımının gerçekten sıkıcı ve sıradan olduğunu yazıyor. Karşısında Microsoft’un son yıllarda çıkardıklarına benzeyen diğer herhangi bir giriş seviyesi Lumia telefon gibi görünen, sönük, plastik bir cihaz olduğunu belirtiyor. Windows Phone’un öldüğüne inanan bir kişinin onu gömmek için kullanacağı tabutun bu kasa olduğu esprisini de yapmadan geçmiyor. Lumia 950 XL’i bir geliştirici cihazına benzeten Warren, Microsoft’ta Nokia’dan miras kalan cihaz geliştirici ekibinin tasarım konusunda işi tamamen bıraktığını, yeni bir şey tasarlamadığını düşünüyor.

Ars Technica sitesinden Peter Bright da gerçekleştirdiği Lumia 950 incelemesinde bu cihazdan fazla etkilenmişe benzemiyor. Lumia 950’nin herhangi bir alanda üstünlüğü ele geçirecek yeterlilikte olmadığını, Windows Phone kullanan kitle için beğeniyle karşılanacak bir güncelleme olmasına rağmen durumun değişmediğini söylüyor.

Microsoft uzun zamandır masaüstü ve dizüstü bilgisayar pazarını lideri konumunda. Bugün piyasadaki birçok PC’de Windows sürümlerini görüyoruz. Bu durumda insan mantıklı şekilde mobil platformun da benzer yaygınlığı göstermesini bekliyor. Ancak gerçek ne yazık ki böyle değil. İnsanlar Microsoft’un mobil platformunu şimdiye kadar tercih etmedi, bunun yerine Apple ve Google’ın sunduğu mobil platformlara yöneldiler. Doğrusunu söylemek gerekirse, Microsoft şimdi yaptıklarını birkaç yıl önce yapmalı, daha yolun başındayken Windows’un tüm cihazlarda kesintisiz ve düzgün şekilde çalışabildiği bir ortam sunmalıydı. Tabii ki, bunu yaparken de dokunmatik ekranlarla düzgün bir deneyim sunmaya özen göstermeliydi. Belki bu şekilde daha baştan kullanıcı ilgisi belirli bir seviyede çekilir, bunun arkasından da geliştiricilerin ilgisi gelir ve Microsoft’un Windows ve Windows Mobile platformu uygulama ekosistemi bakımından da çok gerilerde olmazdı.

Görünüşe göre, mevcut durumda Microsoft’un Windows 10 Mobile denemesi de geçmişteki mobil platform denemelerinden farklı bir sonuç vermeyecek gibi görünüyor. Bu durumda mobil platformun geleceği de daha fazla sorgulanmaya başlanacaktır.

Bu arada Microsoft mobil işletim sistemi tarafında hamlelerini doğru şekilde oynamıyor olsa da, aynısını mobil uygulamalar için söyleyemeyiz. Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote gibi popüler üretkenlik uygulamalarını geliştirirken kendi mobil platformu yerine iOS ve Android‘i ön planda tutarak doğru yapıyor, zaten popüler olan üretkenlik uygulamalarının daha fazla şekilde kullanılmasına imkan tanıyor ve bu alanda Apple ile Google’ın önüne geçmekte büyük avantaj yakalıyor.
Kaynak: Teknoblog.com
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)