BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMicrosoft 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı!----

Microsoft 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı!

Microsoft 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı!
23 Haziran 2021 - 11:51 www.finansgundem.com

ABD'nin teknoloji devleri Apple, Microsoft piyasa değeri açısından da birbirleriyle yarışıyor. Apple'ın piyasa değerinin geçtiğimiz ağustos ayında 2 trilyon doları geçmesinin ardından Microsoft da kritik eşiği geçti.

2019'da halka açılan petrol şirketi Saudi Aramco'nun da salı günkü piyasa değeri 1,88 trilyon dolar olmasına rağmen henüz bu sınırı geçemedi. Microsoft'un piyasa değeri salı günkü işlemler sırasında 2 trilyon doları aştı. Salı günü hisse senedi yüzde 1.1 artışla 265.51 dolara yükseldi.

PANDEMİ BÜYÜMESİNİ DESTEKLEDİ

Microsoft'un bu noktaya ulaşmasına Kovid-19 salgını yardımcı oldu. Pandemi, insanların cihazlarında daha fazla zaman geçirmesi, Microsoft'un bilgisayarlarına, oyun sistemlerine ve bulut bilişim platformuna olan talebi artırması anlamına geliyordu.

Ve bu durum özellikle teknoloji şirketlerinin başarısını arttırdı. Microsoft'un hissesi, ABD'de pandemi kilitlenmelerinin yürürlüğe girmeye başladığı Mart 2020'den bu yana yüzde 64 değer kazandı.

CEO Satya Nadella yaptığı açıklamada, "Pandemide bir yıldan fazla bir süredir dijital benimseme eğrileri yavaşlamıyor" dedi.

Microsoft ses tanıma şirketi Nuance'ı 16 milyar dolara alıyor

 

22 milyar dolarlık Pentagon ihalesini de Microsoft kazandı

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan23 Haziran 2021 16:01

    Windows10 ile adım adım Google Android ve Apple OS sistemlerine benzemeye başladı. Millet Windows10 ile ilk başta ürktü, başka Linux türevlerine kaçtı ama son dönemde lisans işini gevşetti tekrar. Microsft'un genel stratejisi ucuz bir alternatif olarak piyasaya girip sonra standartları genişletmek ve milletin başka yere kaçmasını engellemek şeklinde. Telefon'da beceremedi, PC işletim sistemi ve Office ürünlerinde bu işi beceriyor. 2 milyar pc'den yılda 100 dolar kapsa yılda 200 milyar eder, 2 trilyon dolar normal para.

  • Sfr23 Haziran 2021 15:16

    Koskoca ülke yarım microsoft etmez olmuş.

  • Erol g.23 Haziran 2021 12:29

    BİZIM BORSA ŞIRKETLERİNIN/BANKALARIN TOPLAM DEĞERİ ÇEYREK MICROSOFF DA ETMIYOR YARIM ELMA/APPLE DE ETMIYOR HER BIRINİN DEGERİ DÜNYADAKİ TÜM KANALLARIN DEGERLERİNDEN DE KÂRLARI KÂRLARINDAN DAHA FAZLADIR