BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMiçotakis, Erdoğan'a seslendi! Bu şekilde devam edemez----

Miçotakis, Erdoğan'a seslendi! Bu şekilde devam edemez

Miçotakis, Erdoğan'a seslendi! Bu şekilde devam edemez
19 Kasım 2019 - 12:27 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Mülteciler için kapıları açarız" sözleri için "Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açıkça mültecileri bu şekilde kullanamayacaklarını söyledim" dedi.

Son haftalarda Türkiye ile Avrupa Birliği ülkeleri arasında yaşanan mülteci gerilimi ile ilgili Yunanistan’dan flaş bir açıklama geldi. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kapıları açarız” sözlerini tekrar gündeme getirerek açıklamalarda bulundu.

Alman gazetesi Handelsblatt’a konuşan Miçotakis, Ege Denizi üzerinden gelen mülteci ve sığınmacı sayısında artış olduğunu dile getirerek, “Bu durum bu şekilde devam edemez. Burada açıkça olan şey şu:Türkiye mültecileri Avrupa’ya baskı yapmak için bir kaldıraç olarak görüyor ve bir şeyler elde etmeye çalışıyor” dedi.

Miçotakis, “Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açıkça Yunanistan ile iyi komşuluk ilişkilerine sahip olmak istiyorsa, mültecileri ve sığınmacıları bu şekilde kullanamayacağını söyledim” ifadesini kullandı.

“ANLAŞMANIN İHLALİ ANLAMINA GELİR”

Temmuz ayında göreve gelen Başbakan Miçotakis, “Neyle karşı karşıya olduğumu biliyorum. Örnek vermek gerekirse, mesela şu an Türk sahil güvenliğini arayıp Türkiye açıklarında mültecilerin olduğu bir tekne tespit ettiğimizi söylesem hiçbir yanıt alamam. Bu kabul edilemez zira bu durum AB-Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasının ihlali anlamına gelir” dedi.

Öte yandan Miçotakis, Avrupa Birliği ülkelerinin mülteci sorununu önemsemediğini söyleyerek, “Sorunu görmezden geliyorlar. Avrupa Yunanistan’ı mülteci ve sığınmacılar için bir park noktası olarak görüyor. Bunu artık kabul etmeyeceğim” yorumunu yaptı.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • katalonx20 Kasım 2019 11:17

    şu ülkeden suriyelileri defedecek bir mantıklı plan sunan partiye basıcam oyumu tereddütsüz.

  • Osmanlı Torunu03 Aralık 2019 22:02

    Onlar da insan kardeşim o masum insanların ne suçu var. Def etmek ne demek bu Türk milletine yakışmaz. Dinimiz mazluma kucak açmayı emreder. Osmanlı böyle idi biz de öyleyiz.

  • avni22 Kasım 2019 11:39

    Yav sanki tek derdimiz Suriyeliler. Suriyeliler gidince bir anda Mars'a falan yolculuk yapmaya başlayacağız. Kişi başına milli gelir 5 milyon dolara falan fırlayacak.

  • MİÇO19 Kasım 2019 22:41

    Ne anlaşmasından bahsediyorsun. sanki avrupa anlaşmaya uyuyormu. reisi kızdırmayın açar valla kapıyı görürüsünüz gününüzü. 12 milyon yunanlı 4 milyon suriyeli 2 yıl sonra 20 milyon yunanistan. yeni bir ırk doğar. 50 yıldır nüfusunuz aynı ve azalıyor. tek nüfus artış yolunuz bu. alın suriyeleri bakın her yıl nasıl çoğalıyorlar.

  • ada germas28 Kasım 2019 05:50

    12 milyon 12 sene sonraki nüfusları şu an 6-7 o civarlar 

  • :D21 Kasım 2019 21:02

    reisiniz kapıyı açarsa ambargolar ile biz zarar görürüz