BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMHP'nin HDP'nin oyuna ihtiyacı var!----

MHP'nin HDP'nin oyuna ihtiyacı var!

MHP'nin HDP'nin oyuna ihtiyacı var!
22 Temmuz 2015 - 18:05 www.finansgundem.com

MHP'nin, RTÜK başkanlık koltuğunu alabilmesi için HDP'li üyenin oyuna ihtiyacı var

Koalisyon tartışmaları kapsamında HDP'nin içinde bulunduğu hiçbir oluşuma dahil olmayacağını ifade eden MHP, yıllar sonra RTÜK Başkanı'nın Ak Parti kontenjanından seçilen bir ismin dışından olmasının gündeme gelmesiyle HDP'nin oyuna ihtiyaç duyuyor.

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre, CHP'nin RTÜK kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, MHP'ye RTÜK'te dönüşümlü başkanlık önerisinde bulundu. Çünkü ilk iki turda hiç bir aday gerekli çoğunluğu sağlayamadı. CHP ile MHP arasında ittifak oluşturdu. Bu durumda oylar AK Parti adayı ile eşitlendi. Eğer HDP, muhalefetin adayına destek verirs, RTÜK başkanı MHP'li üye olacak.

RTÜK'ÜN YENİ 3 ÜYESİ

AK Parti kontenjanından seçilen Davut Dursun ve Hasan Tahsin Fendoğlu ile MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak'ın 6 yıllık görev sürelerinin dolması nedeniyle boşalan RTÜK üyelikleri için Meclis'te seçim yapılmıştı. RTÜK'ün yeni üç üyesi; İlhan Yerlikaya (AK Parti), Esat Çıplak (MHP) ve Arif Fırtına (MHP) oldu. 9 üyeli üst kurulda AK Parti'nin üye sayısı 5'ten 4'e düştü. Üst kurulda CHP 2, MHP 2 ve HDP ise 1 üye ile temsil ediliyor. Böylece yıllar sonra AK Parti'nin RTÜK'teki çoğunluğu sona erdi. Yerlikaya (AK Parti), Öztunç (CHP) ve Çıplak (MHP) ve Ersin Öngel (HDP) RTÜK Başkanlığı için aday olmuştu.

SEÇİM BUGÜN YAPILDI

RTÜK Başkanlığı için seçim bugün yapıldı. Buna göre, Öztunç, dönüşümlü başkanlık formülü çerçevesinde MHP'li üye lehine adaylıktan çekildi. Öztunç, muhalefet bloğundan bir ismin başkan olması için fedakarlık yaptığını söyledi.

HDP'NİN 1 OYU KİLİT ÖNEMDE...

Yapılan oylamada Yerlikaya (AK Parti) 4, Çıplak (MHP) 4 ve HDP'nin adayı Öngel 1 oy aldı. Hiç bir aday gerekli olan 5 oyu alamadığı için başkan seçilmedi. Başkanlık seçimi gelecek hafta yapılacak üst kurul toplantısında yenilenecek. HDP'li üyenin 1 oyu kilit önem kazandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)