BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMHP başkanlığa yeşil ışık mı yaktı?----

MHP başkanlığa yeşil ışık mı yaktı?

MHP başkanlığa yeşil ışık mı yaktı?
07 Mart 2016 - 17:13 www.finansgundem.com

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başkanlık Sistemi hakkında açıklama yaptı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yalçın "Masadan kalkmayacağız. Bunu önce AKP bozdu, sonra CHP bozdu. Şu anda bozulan uzlaşma masasını toplamakla mükellef olan yine iktidar. CHP'yi masaya çağırmasını, davet etmesini tekrar istiyoruz. Doğru anayasa, uzlaşmadan çıkar düşüncesindeyiz" dedi.

"BUNDAN DESTEKLİYOR MANASI ÇIKMAZ"

Yalçın, AK Parti temsilcilerinin her birinin ayrı anayasadan, başkanlık sisteminden bahsettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"(Türk tipi) diyenler var, Amerikanvari bir sistemi övenler var, Güney Amerika modelini örnek alanlar var. Böyle bir yapı içerisinde MHP'nin kanaatini ifade etmesi için AKP'nin netleşmesi lazım. Sayın Genel Başkanımızın ifadesi bu. 'Biz karar verirken, kendi parti ilkelerimize ve hassasiyetlerimize dikkat etmek suretiyle karar veririz' dedi. Bundan kayıtsız, şartsız referandumu destekliyor manası çıkmaz. MHP'nin hassasiyeti dört madde ve seçilmiş krallığa giden bir başkanlık sistemidir. Sayın Genel Başkanımızın kastettiği budur. AKP'nin ne yapmaya çalıştığını görmek istiyoruz, kararımızı ona göre vereceğiz o da şu anda flu, net değil."

"AKP'YE SELEKTÖR FALAN YAPMIYORUZ"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, "Sayın Bahçeli, ağzındaki baklayı çıkardı. MHP, AK Parti'ye selektör yapıyor" sözleri ile ilgili olarak Semih Yalçın, "AKP'ye selektör falan yapmıyoruz. Sayın Genel Başkanımın ağzında bakla yok ama Özgür Özel'in aklında bakla var. Bakla var ki konuşmasını ve anlamasını engelliyor. Konuşma çok net, açık. Böyle olduğu halde niye zorlama olarak diğer ifade tarzını, bakış açısını seçmeye çalışıyorlar? Kavga edecek siyasi parti mi arıyorlar, masayı tekmelediler, bunun üstünü örtmeye mi çalışıyorlar?" diye konuştu.

Semih Yalçın, fezlekelerle ilgili olarak "Teröre bulaşmış mazbatalı ve kravatlı terörist uzantıları istemiyoruz. Meclise geldiği takdirde destek verilecektir" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)