BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMGK'dan cemaate şok gönderme----

MGK'dan cemaate şok gönderme

MGK'dan cemaate şok gönderme
26 Şubat 2014 - 19:27 www.finansgundem.com

​Milli Güvenlik Kurulu tarafından yayınlanan bildiride, Gülen cemaati örtülü ifadelerle ulusal güvenliği tahdit eden yapı olarak nitelendirildi

Dış Güvenlik Toplantısı, geçen hafta perşembe günü Genelkurmay Başkanlığı karargahında yapılmıştı. Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı bakanlar da katılmıştı. Toplantıda, Suriye'deki gelişmelerin ve sınırda alınan önlemlerin askeri boyutunun kapsamlı olarak değerlendirildiği, gelişmeler ve olası senaryolarla ilgili harita üzerinde brifing verildiği yorumları yapılmıştı.
İki ayda bir toplanan MGK'nın Şubat ayı olağan toplantısı, bugün saat 14.00'te Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Toplantı, 4 saate yakın sürdü. Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlığında yapılan toplantıda; Suriye'deki gelişmeler, çözüm süreci ve seçim güvenliğine ilişkin konular ele alındı.
MGK toplantısının; 7 bin kişinin dinlendiği iddiaları ile Başbakan Erdoğan'ın dinlenme kayıtlarının ortaya çıktığı bir sürece denk gelmesi toplantıya ayrı bir boyut kazandırdı. Erdoğan, dün Gülen cemaatine sert tepki göstererek, "Devletin kriptolu telefonlarını bile dinliyorlar bunlar bu kadar alçak" demişti. Toplantının en önemli görüşme konusunu ise paralel devlet iddiaları çerçevesinde 17 Aralık operasyonunun ardından yaşanan gelişmeler oluşturdu. Bildiride, şu ifade dikkat çekti:
"Ülke genelinde güvenliği ilgilendiren hususlar ve yürütülen çalışmalar değerlendirilmiş; Bu kapsamda halkımızın huzurunu ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetler görüşülmüştür. Mahalli idareler seçimlerinin huzur ve güven içinde gerçekleşmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir."
Bildiride; ulusal güvenliği tehdit eden yapılanmalar ifadesine yer verilmesi, hükümetin Gülen cemaatine karşı başlattığı çok yönlü operasyonun bir devlet tavrı haline geldiğinin açıkça ilanı niteliği de kazandı.
Suriye değerlendirildi
Bildiride, Suriye ve Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili şu ifadelere yer verildi:
"Suriye'de cereyan eden gelişmelerin Türkiye açısından doğurduğu güvenlik sorunu ve bu çerçevede yürütülen faaliyetler kapsamlı bir şekilde müzakere edilmiştir. Ülkede hüküm süren çatışma ortamının halkın meşru talep ve beklentileri doğrultusunda sona erdirilmesi ve çözüme kavuşturulmasına matuf çabalar değerlendirilmiştir. Ayrıca ülkemizde bulunan ve sayıları 700 bini aşan Suriyelilerin durumu ve bunların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alınmıştır.
İran'la ilişkilerde ilerleme
Toplantıda son olarak Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gelişmelerin ülkemize ve bölgemize etkileri görüşülmüş, bu çerçevede İran'la ikili ilişkilerimizde kaydedilen ilerlemeler ile Irak'taki son durum ele alınmıştır. Irak'taki sıkıntıların çözüme kavuşturulmasının sadece bu ülkenin değil, bölgemizin barış ve istikrarına katkı sağlayaacğına dikkat çekilmiştir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)