BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMGK bugün toplanıyor: Kritik konular masada----

MGK bugün toplanıyor: Kritik konular masada

MGK bugün toplanıyor: Kritik konular masada
25 Ocak 2023 - 13:21 www.finansgundem.com

2023 yılının ilk MGK'sı bugün yapılacak. Masada, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği, terörle mücadele operasyonları, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Ege'deki provokasyonların olması bekleniyor.

Pazartesi günü gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası gözler 2023 yılının ilk MGK toplantısında. Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de toplanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki MGK toplantısında, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları başta olmak üzere birçok stratejik bölgesel ve ulusal güvenlik konusunun ele alınacak. 

Terörle mücadelede gelinen son aşamanın detaylı şekilde masaya yatırılması ve terörle mücadele konusunun toplantının önemli gündem maddelerinden biri olması öngörülüyor.

PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonların toplantıda görüşülmesi planlanıyor.

Suriye ile ilk temas

Suriye ile 12 senenin ardından başlayan üst düzey temasın da MGK gündemine gelmesi bekleniyor. Sınır güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetler toplantıda ele alınacak önemli başlıklardan olacak.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği

Son dönemde İsveç'ten Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokatif eylemlerin ardından İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvuruları kapsamında gelinen son durumun da toplantıda ele alınması öngörülüyor.

Ege'deki provokasyonlar

Yunanistan'ın yürüttüğü silahlanma faaliyetleri ile Ege'deki provokasyonlar da gündemde olacak. ediliyor. Toplantıda Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler değerlendirilecek.

Rusya-Ukrayna Savaşı

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın da görüşüleceği toplantıda, tahıl koridoruyla ilgili gelişmeler başta olmak üzere, Türkiye'nin barış için yürüttüğü çalışmalar, arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetleri ile insani yardım ve kalıcı ateşkes konularının görüşüleceği tahmin ediliyor.

Yılın ilk MGK toplantısı yarın

 

MGK: Teröre karşı gereken her adım kararlılıkla atılacak

 

MGK'da Yunanistan vurgusu

 

MGK bugün yoğun gündemle toplanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)