BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMGK bildirisinde cemaate gönderme----

MGK bildirisinde cemaate gönderme

MGK bildirisinde cemaate gönderme
30 Nisan 2014 - 21:34 www.finansgundem.com

Milli Güvenlik Kurulu bildirisinin ilk maddesinde, cemaate göndermede bulunuldu

Milli Güvenlik Kurulu bildirisinin ilk maddesinde, cemaate göndermede bulunuldu. Bildiride; paralel yapılanma konusunda, halkın huzurunu ve ulusal güvenliği tehdit eden yapılanmaların değerlendirildiği vurgulandı.

ÖZEL, CENAZE NEDENİYLE KATILMADI
İki ayda bir toplanan MGK'nın Nisan ayı olağan toplantısı, bugün Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Saat 20.00 sıralarında sona eren toplantı, 5.5 saat sürdü. Toplantıya; Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yurt dışında bulunduğu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ise vefat eden kayınpederi Mehmet Özkarahan'ın cenazesi nedeniyle katılamadı.
Toplantıda; Suriye'deki gelişmeler, Irak Şam İslam Devleti örgütünün Süleyman Şah Türbesine yönelik tehditi, Ukrayna ve Mısır'daki gelişmeler ele alındı. Erdoğan'ın; "kendisinin yanı sıra Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın dinlendiği" ile "ABD'de yaşayan Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili hukuki sürecin başlatıldığı" yönündeki açıklamalarının ardından MGK toplantısı, daha kritik bir boyut kazandı.

Başbakanlık kaynaklarına yakınlığı ile tanınan Yeni Şafak Gazetesi Yazarı ve Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, Başbakan'ın Fetullah Gülen'in iadesi ile ilgili açıklamanın MGK toplantısı ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirterek Gülen için bir Afrika ülkesinde yer hazırlandığını söylemişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, Gülen hakkında soruşturma başlattı. Bu gelişmeler, ilginin MGK toplantısında yoğunlaşmasına neden oldu.
Toplantıdan sonra yayınlanan bildiride, ilk maddede paralel yapılanmayla ilgili ifadenin yer alması dikkat çekti. Böylece, son iki MGK toplantısının ilk maddesinde, paralel yapılanma yer aldı. Çözüm sürecinden önce ilk maddede yıllardır terör ve terör örgütüyle mücadele ifadesi yer alıyordu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)