BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMexx Türkiye'den çıkıyor----

Mexx Türkiye'den çıkıyor

Mexx Türkiye'den çıkıyor
03 Mayıs 2017 - 11:13 www.finansgundem.com

Eroğlu’nun iflastan kurtardığı Hollandalı Mexx, Türkiye’de istediğini bulamadı, mağazaları bir bir kapanıyor.

Geçen yıl Türkiye pazarına giren Mexx, 5 mağaza açmıştı. Ancak şimdi sadece Forum İstanbul AVM mağazası aktif durumda. Türkiye’deki tüm operasyonların eylüle kadar sonlandırılması planlanıyor. Şirketin Hollanda’dan Türkiye’ye getirilen merkezi de yeniden Hollanda’ya taşınacak. Avrupa’da pek çok ülkede yoluna başarıyla devam eden markanın Türkiye’de istediğini elde edememesinin altında ise kendi klasmanında mevcut yerli ve İspanyol markaların pazarı domine etmesi ile Mexx’in ‘fast fashion’dan uzak olması yatıyor. Türk tüketicisi artık sezonda birkaç defa yenilenen koleksiyonlara sahip markaları tercih ediyor.

Eroğlu Holding’in Mexx’i bünyesine katma serüveni, markanın Hollandalı sahiplerinin 2014 yılı sonunda iflas ettiğini açıklamasıyla başlamıştı. Bunun üzerine harekete geçen firma, moda devi Mexx’i, 2015 yılı Ocak ayında satın almıştı. Geçen yıl ilk mağazasını Forum İstanbul AVM’de açan Mexx, daha sonra Historia, Viaport AVM, Ankamall ve Antalya Erasta’da yeni noktalar açmıştı. Eroğlu, 2016 sonuna kadar 10 Mexx mağazası açmayı hedeflemişti. Hatta Forum İstanbul’dan sonraki ikinci mağaza İstiklal Caddesi’nde açılacaktı, ancak sonrasında karar değiştirilerek İstiklal’de kiralanan yer Colin’s mağazası olarak açıldı.

Mexx’in 56 ülkede yaklaşık 500 mağazası ve 5 bin satış noktası bulunuyor. 6 bin dolaylarında çalışanı bulunan markanın cirosu ise Haziran 2016’da 1.2 milyar euroydu.


Merve Yiğitcan - Dünya

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)