BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaMevsim, insanların uyku ihtiyacını etkiliyor----

Mevsim, insanların uyku ihtiyacını etkiliyor

Mevsim, insanların uyku ihtiyacını etkiliyor
17 Şubat 2023 - 13:39 www.finansgundem.com

Yapılan bir araştırmada, insanların kışın daha fazla uykuya ihtiyaç duyabileceği ortaya konuldu. Buna göre uzmanlar uyku düzeninin mevsimlere göre ayarlanması gerektiğini düşünüyor.

Bilim insanlarından oluşan bir ekip, uyku testlerinden geçmiş, uyku zorluğu çeken 292 hastayı araştırma kapsamında değerlendirmeye aldı. Çalar saat olmadan özel bir laboratuvarda doğal şekilde uyumaları istenen hastaların uyku süresinin yanı sıra uyku kalitesi ve türü de izlendi.

Uykuyu etkileyen ilaç kullananlar, teknik hatalar ve ilk REM aşamasını atlamış olabilecek kişilerin hariç tutulmasının ardından 188 hasta ile araştırmaya devam edildi. Gözlemlerin sonunda uyku bozukluğu yaşayan kişilerde dahi hastaların kışın yaza nazaran beyin aktivitelerinin arttığı ve rüya görebildiği REM uykusunu daha uzun aldıkları ve sonbaharda daha az derin uyudukları görüldü.

ALIŞKANLIKLAR MEVSİME GÖRE DEĞİŞTİRİLMELİ

Araştırma, insanların uyku alışkanlıklarını mevsime göre ayarlamaları gerekebileceğini gösteriyor.

Almanya'daki St Hedwig Hastanesinde görevli, çalışmanın sorumlu yazarı Dr. Dieter Kunz, "Mevsimsellik, gezegendeki her canlıda mevcut" diyerek, toplumların genel olarak uyku alışkanlıklarını mevsime göre ayarlaması veya okul ve çalışma programlarını mevsimsel uyku ihtiyaçlarına göre düzenlemesi gerektiğini söyledi.

Sonuçların uyku sorunu olmayan kişilerde doğrulanması gerektiğini kabul eden araştırmacılar, sağlıklı bir toplumda mevsimsel değişikliklerin daha da fazla olabileceğini düşünüyor.

Araştırma, "Frontiers in Neuroscience" adlı dergide yayımlandı.

İyi bir uyku için bunları yapmalısınız!

 

Sağlıklı yaşam için en ideal uyku saati

 

Günde sadece iki bardağı uykusuzluğu bitiriyor!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.17 Şubat 2023 21:49

    KIŞ SOĞUKLARINDA METABOLİZMA YAVAŞLADIĞINDAN UYKUYA DAHA ÇOK İHTİYAÇ DUYULUR YAZ SICAKLARINDA METOBOLİZMA HIZLI OLDUĞUNDAN UYKUYA DAHA AZ İHTİYAÇ DUYULUR ŞAHSEN YAZ/KIŞ UYUMAK İSTEDİĞİMDE 2-3 YUDUM BUZLU SU İÇEREK METABOLİZMAMI YAVAŞLATIRIM YARIM DAKİKA DOLMADAN DA UYURUM UYUMAK İSTEMEDİĞİMDE SICAK ÇAYLAR/NESCAFE İÇER SAATLERCE UYUMAM