BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMevduat faizlerinde haziran rekoru----

Mevduat faizlerinde haziran rekoru

Mevduat faizlerinde haziran rekoru
09 Temmuz 2018 - 09:21 www.finansgundem.com

29 Haziran haftası itibariyle 1 aya kadar vadeli mevduatlarda faizler yüzde 15 seviyesine yaklaştı. 3 aya kadar olan vadelerde ise faiz yüzde 17 sınırını aştı

Merkez Bankası'nın faiz artışlarını takip eden dönemde mevduat faizlerinde görülen yukarı yönlü ivme Haziran ayının son haftasında da devam etti. 

Merkez Bankası'nın verilerine göre 29 Haziran ile biten hafta itibariyle 1 aya kadar vadeli mevduatlarda ortalama faiz yüzde 14,85 seviyesine yükseldi. 3 aya kadar olan mevduatlarda ise Faiz yüzde 17,35 olarak gerçekleşti. 

Merkez Bankası'nın 23 Mayıs'ta ve 7 Haziran toplantısında yaptığı faiz artırımları sonrasında mevduat faizlerinde yukarı yönlü bir hareketlenme izleniyordu. Verilere göre Merkez Bankası'nın 23 Mayıs'taki olağanüstü faiz artışı kararını takip eden dönemde 1 aya kadar vadesi olan mevduatlarda faiz artışı 2,24 puan olarak kaydedildi. 

Bu dönemde mevduat çekmeye çalışan bazı bankaların tasarruf sahiplerine daha yüksek mevduat oranları uyguladığı da görüldü. Bazı bankalarda 100 bin liralık mevduata yüzde 17,50'ye varan faizler söz konusu olurken, hoşgeldin faizlerinin de seviyesi yükseldi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)