BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMetroPOLL anketinden çarpıcı sonuçlar----

MetroPOLL anketinden çarpıcı sonuçlar

MetroPOLL anketinden çarpıcı sonuçlar
05 Temmuz 2020 - 08:00 www.finansgundem.com

Metropoll Araştırma Şirketi’nin gerçekleştirdiği Türkiye'nin nabzı Haziran 2020 anketi, Kovid-19 salgınını başından bu yana AK Parti'nin oylarında yaşanan düşüşün normalleşme sürecinde de devam ettiğine işaret etti.

Hafta sonu bir genel seçim düzenlenmesi durumunda Meclis'te en fazla sandalye alacak partinin yüzde 30.3 oy oranıyla AK Parti olacağını gösteren anket sonuçlarına göre, dört ay öncesine oranla iktidar partisinin oylarında yüzde 3.6'lık azalma yaşandı.
 
AK Parti ile Cumhur İttifakı'nı oluşturan MHP'nin de aynı süreçte yüzde 2,6 oy kaybettiğini belirten yoklama, partinin oy oranını yüzde 6.2 olarak öngördü. Bu sonuca göre yüzde 9.2 olan kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti ve MHP'nin toplam oy oranları yüzde 36,8'de kaldı.

Aynı firma tarafından bir ay önce yapılan benzer ankette, iki partinin oy oranı 38 olarak çıkmıştı.

Muhalefet oylarını artırdı

"Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusuna yanıt arayan bilgisayar destekli telefon anketi, ana muhalefet partisi CHP'nin ise dört aylık süreçte ortalama yüzde 3.3 artış yakalayarak sandıktan yüzde 24'lük bir oy oranı ile çıkacağını belirtti.

HDP'deki yükseliş ivmesi devam ediyor

Ankete göre pandeminin ilk aylarında oy kaybeden HDP'de Mayıs ayında başlayan yükseliş trendi Haziran ayında da devam etti. Mayıs ayında yeniden Şubat'taki oy oranına ulaşam HDP'ye 'haftasonu seçim olsa oy veririm' diyenlerin oranı yüzde 8.9 oldu.

MHP'yi Mayıs ayında geçen İYİ Parti farkı açıyor

Şubat ayından sonra yapılan anketlerde MHP ile arasındaki oy farkını kapatmaya başlayan İYİ Parti, Nisan ayında yüzde 0,1 farkla öne geçmişti. Mayıs ayı anketlerine göre Haziran'da oy kaybeden İYİ Parti, buna rağmen yüzde 7 oy oranıyla MHP ile arasındaki oy farkını yüzde 0.8'e çıkardı.

DEVA ve Gelecek Partisi yükselişte

AK Parti'den ayrılanların kurduğu DEVA ve Gelecek Partileri Haziran ayında oy oranlarını arttırdı.

Genel Başkanlığını Ali Babacan'ın üstlendiği Demokrasi ve Atılım Partisi, Mayıs ayında yaşadığı düşüşü terse çevirerek, Türkiye'nin nabzı anketlerinde son 4 aydaki en yüksek oy oranına 1.9'la ulaştı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğindeki Gelecek Partisi, Nisan ayındaki düşüşten sonra Mayıs ayı anketlerinde elde ettiği yükselişi Haziran'da da sürdürdü. Metropoll'ün anketine göre Gelecek Partisİ'nin oy oranı yüzde 1.4.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yasin Tuna05 Temmuz 2020 21:37

    Hiç inandırıcı bir araştırma gelmedi bana. Özellikle her gün operasyonlarla yöneticileri tutuklanan ve gücünü kaybeden, Ankara’ya yürüyüşünde üç beş kişiyi ancak toplayabilen HDP nasıl oylarını artırıyor Allah aşkına? Bu ankete nasıl güveneceğiz şimdi? Hiç Güvenilir değil!

  • İbrahim ersan05 Temmuz 2020 15:41

    HDP Güzellemesi niye ne oldu açıklamamı yaptı terörden mi ayrıştı türkiye için iyi ne düşündü ve uyguladı bırakın artık şu terör yalakalığını herkes hak ettiği kadar ağırdır.

  • DrST05 Temmuz 2020 16:55

    Çok doğru bir tesbit yapmışınız.

  • Afyonlu05 Temmuz 2020 12:35

    Bu ankette yer verilmeyen bir parti var alacağı oy oranını görünce şaşacaksınız! Eski bir akp li olarak oyumuz Fatih Erbakana!

  • Can adalı06 Temmuz 2020 02:07

    Hasan sen mi yazdın bu yorumu,yoksa.

  • Mucise Reis ;)05 Temmuz 2020 12:17

    Ben sosyal hayatın çinde kararsızlıkar yeni partilere geçtiğini görüyorum. neden diyorum ? yaa yeni oluşan partide kendiize yer bılabiliriz. mhp karşısı iyi parti var, insanlar başa geçecek yeni partide iyi yerlerde konum istiyor. akp dengeçecekler ise, haliyle yeni partiler eyazılıyor. akp den destek bulamayan, mama bulamayan, yeni partilerde şimdiden zincirin içinde kendine yer alıyor. ileride oluşan yüzde 5 - yüzde 10 gibi durumlarda partide etkın olunabilir umudu var. Yoksa akp ve mhp kemikleşmiş kadrosunda çalışsanda kendine yer bulamıyorsun diyorlar. chp ise okumuşla riçinde söz hakkı pek vermezler dneıyor. iyi parti deise, mhp den gelen değişim kadroları ile yine geri planda kalınıyor. haliyle yeni partiler gerçekten birden kararsızlarla farklı posizyona geçecek. örnek istanbul seçimleridne refahlıların bazısı, chp oy vermedi sol diye.   cumhur sistemi tutmadı.

  • yorumsuz...05 Temmuz 2020 11:45

    yaw he heeee...

  • veri05 Temmuz 2020 12:17

    türkçeyi katletdin...

  • Kaplan bey05 Temmuz 2020 10:57

    Açıkçası döviz, enflasyon, zamlara bakınca bu oran da çok. Ucuz kredi dağıtınca milletin ağzı sulanmış.

  • Nss05 Temmuz 2020 10:20

    Hic inandırıcı degil tam tersi ozellikle covid den sonra oylar artti

  • r05 Temmuz 2020 12:19

    neden ? işsiz kalanlar akp ye oy mu vermeye başladı :D çok başarılı işsizlik ortamını yönetiyorsunuz diye. milletin kirası ödenmiyor. işsiz bile 5 bin tl ziratten kredi çektı 6 ay sonra ödemeler başlayınca ne olacak ?  kredi ödemeleri 2021 de başlıyor aralıskız 15 yıl kredi çeken var 10 yıl 4 yıl. gelir bitti mi? her bir kredi patlaması icra takibi, akp den kaçışın adımı olacak. günde 5 farklı insanla konuşmadığın belli. meslek icadı herugn fakrlı insanlarla görüşme imkanım var. dünyadna haberin yok

  • DOĞRU05 Temmuz 2020 09:10

    Türkiyede ses tonu yüksek birbirine hakaret eden siyaset ve siyasetçiler bitsin artık...

  • Ali Yılmaz 05 Temmuz 2020 08:39

    Yalancıyıııı!