BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMetro Türkiye’den Global Yürütme Kurulu’na Transfer----

Metro Türkiye’den Global Yürütme Kurulu’na Transfer

Metro Türkiye’den Global Yürütme Kurulu’na Transfer
13 Nisan 2018 - 14:59 www.finansgundem.com

Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Özerkan, Metro Global Yürütme Kurulu’nda görev alacak

2011 yılından bu yana Metro Toptancı Market Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Kubilay Özerkan, Türkiye ve İtalya’dan Sorumlu “Operating Partner” olarak Metro Toptancı Market’in Global Yürütme Kurulu’nda görev alacak. 

1997 yılından bu yana Metro Group bünyesinde farklı görevler üstlenen Kubilay Özerkan, 13 Nisan 2018 itibarıyla yeni görevine başlayacak. Kubilay Özerkan’ın bu göreve atanmasında en büyük etkenler arasında Metro Toptancı Market Türkiye’nin istikrarlı büyümesi, Türk gastronomisine katkıları ve başarılı liderlik modeli öne çıkıyor. 

2000-2005 yılları arasında Metro Toptancı Market Romanya, Macaristan, Bulgaristan Yönetim Kurulu Üyeliği, 2005-2008 yılları arasında Real Hipermarketleri Romanya ve Ukrayna’nın Yönetim Kurulu Üyeliğini, 2008-2011 yılları arasında ise Real Hipermarketleri Türkiye’nin Genel Müdürlüğü’nü yapan Kubilay Özerkan, 2011 yılında Metro Toptancı Market Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmişti. 

Göreve geldiği ilk günden itibaren Türkiye gastronomisine, Türk mutfağına ve değerlerine sahip çıkma prensibiyle çalışmalarını sürdüren Kubilay Özerkan; sürdürülebilir tarım, hayvancılık ve balıkçılık konularında hayata geçirdiği projeler, Türkiye’nin Gastronomi Keşif Platformu olarak gastronomi profesyonellerine ilham veren Gastronometro’nun kurulması, Türkiye’nin yeme içme değerleri araştırmaları, gıda atık ve kaybı konusu gibi toplumsal duyarlılık taşıyan çalışmaları ile tüm sektöre ilham vermiştir. Türkiye’ye özgü, eşsiz lezzetleri kayıt altına alarak, gelecek nesillere bırakılacak kültür mirasını oluşturmak adına yürütülen coğrafi işaretli ürünler projesiyle kaybolmaya yüz tutan ürünlere sahip çıkılmasını sağlayan Özerkan liderliğindeki Metro; çalışmalarıyla devletin de dikkatini çekmiş ve Türk Patent Ödülleri 2016’da coğrafi işarete en çok katkı yapan marka ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat kendisine takdim etmiştir. Yerel ürünlerin Türkiye'de ve Metro’nun yer aldığı diğer ülkelerde satışa sunulmasında da önemli bir rol oynayan Özerkan, gıda atık ve kaybı projesinde de yine gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek adına gerek hükümet gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla iş birlikleri gerçekleştirmiş, gıda israfını ülke gündemine taşımıştır. 

Kubilay Özerkan, Metro Türkiye’nin Türk mutfağına ve değerlerine sahip çıkma stratejisinin uygulanması için büyük çaba sarf ederek bu alanda, araştırmalardan, yerel kooperatiflerle iş birliklerine, üretici eğitimlerinden, şeflerin gelişimine desteğe kadar çok farklı ve öncü projenin oluşumunda büyük rol oynadı. Özerkan yeni göreviyle Metro Türkiye’nin Türk mutfağının geleceğine yatırım yapma vizyonunu global arenaya taşıyacak. Metro dünyasında ilk kez uygulanan fikirler ve projeler böylece uluslararası boyutta farklı coğrafyalarda da uygulanacak. Kubilay Özerkan atamasıyla ilk defa Metro dünyasında bir Türk yönetici bu kadar üst düzey bir göreve geliyor. 

Kubilay Özerkan 2017 yılından bu yana organize perakendenin çatı örgütü olan ve sektörün köklü derneklerinden AYD, BMD, GPD, KMD ve TURYİD’in oluşturduğu Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) başkanlığını yürütüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)