BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMetin Serezli'ye veda anı----

Metin Serezli'ye veda anı

Metin Serezli'ye veda anı
12 Mart 2013 - 18:47 www.finansgundem.com

Nevra Serezli, hayat arkadaşı ünlü sanatçıya son yolculuğunda böyle veda etti

Pazar günü hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Serezli, Teşvikiye Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçıyı son yolculuğunda sanatçı dostları yalnız bırakmadı. Yaklaşık 2,5 yıldır Akciğer kanseri tedavisi gören ve Pazar günü hayata gözlerini yuman tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Serezli'nin (79) cenazesi Teşvikiye Camii'ne getirildi. Serezli'nin cenaze namazı öğle namazına müteakip kılındı. Cenaze törenine; eşi Nevra Serezli, oğulları Murat ve Selim Serezli'nin yanı sıra sanat dünyasından Haldun Dormen, Ahmet Özhan, İzzet Günay, Hamdi Alkan, Nuri Sesigüzel gibi bir çok kişi katıldı. Güçlükle ayakta duran sanatçının eşi Nevra Serezli ve oğlu Murat Serezli, cenazeye gelenlerden taziye dileklerini kabul etti. Nevra Serezli, "Baksana insanlara herkes burada. Her kesimden seveni geldi. O şimdi çok mutludur." dedi.
Cenaze törenine katılan Hamdi Alkan da, " O kadar sıklıkla cenaze namazını kılınmaya, veda etmeye geldik ki üst üste. Allah sıralı ölüm nasip etsin. Büyük ustaydı. Allah sabır versin." diye duygularını dile getirdi. Oyuncu Ferdi Akarnur ise, "Metin ağabey için ne söyleyebilirim ki? Türk tiyatrosuna 50 yılını adamış. Sahneye koyduğu oyunların hepsi hit oldu. İnsan olarak dünyanın en iyi insanıydı. Kamera önüne çok çıkmadı. Önemli bir insanı yitirdik. Benim idolümdü, Allah rahmet eylesin!" ifadelerini kullandı. Oyuncu Ulvi Alacakaptan da, "Hemen herkese şunu söylüyorum; ben tiyatro eğitimi aldım ama beni oyuncu yapan 1968'teki o tiyatro ortamıydı. Çok canlı tiyatro ortamıydı. Her cinsten, her üsluptan tiyatro vardı. Metin Serezli o zamanlar imrendiğimiz bir ustaydı. Yine ustamız olarak gidiyor. Afrayı tafrayı sevmezdi. Öyle sessiz olarak gidiyor." şeklinde konuştu. Metin Serezli'nin cenazesi, namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

METİN SEREZLİ KİMDİR?

12 Ocak 1934'de dünyaya gelen Metin Serezli, Türk sinema ve tiyatrosunda önemli çalışmalara imza attı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü, Edebiyat Fakültesi Sanat tarihi bölümlerinde okuyan Serezli, 1954'de İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu'nda amatör olarak oyunculuğa atıldı. 1971'de Çevre Tiyatrosu adı ile kendi tiyatrosunu kurdu. Usta oyunculuğunun yanı sıra, yönetmenlik de yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)