BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMeteoroloji'den sağanak yağış uyarısı----

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı
01 Mart 2016 - 23:07 www.finansgundem.com

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, İstanbul'da sıcaklıkların yarından itibaren kuvvetli sağanakla 4 ila 8 derece azalacağını söyledi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, İstanbul'da şubatın ılık ve yağışlı geçtiğini belirtti. İl genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin yaklaşık 5 derece üzerinde seyrettiğini anlatan Güler, yağışların ise normallerden yüzde 10 ila 45 arasında fazla gerçekleştiğini dile getirdi.

Güler, mart ayının da diğer yıllara oranla oldukça sıcak başladığını ifade ederek, "Martın sıcaklık ortalaması 11 derece. Bugünse hava sıcaklığı normallerin yaklaşık 12 derece üzerinde gerçekleşti. İstanbul genelinde hava parçalı bulutlu geçiyor. Sıcaklık da 21-26 derece arasında bulunuyor. Buna göre, kentteki en yüksek sıcaklıkları baz alırsak, Samandıra'da 26 derece, Çekmeköy'de 25 derece, Sarıyer, Kartal ve Pendik'te 24 derece, Şişli'de 23 derece, Üsküdar'da 22 derece ve Bakırköy'de 21 derece oldu" dedi.

''YARINDAN İTİBAREN KUVVETLİ SAĞANAK VE SERİN HAVA GELİYOR" 
İstanbul genelinde yeni bir hava dalgasının etkili olacağını kaydeden Güler, "Yarın bölgemiz, Orta Akdeniz üzerinden gelen serin hava ve sağanağın etkisine girecek. Kentte, yarından başlayarak, hafta sonuna kadar sıcaklıklar hissedilir derecede azalarak, 3 gün boyunca sağanak görülecek. Buna göre, yarın sabah saatlerinde İstanbul'da kuvvetli sağanak bekliyoruz. Hava sıcaklıkları da buna bağlı olarak 4 ila 8 derece azalarak, mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edecek" diye konuştu.

Güler, özellikle yarın ciddi yağış beklediklerini anlatarak, "Çarşamba günü İstanbul'da kuvvetli sağanak, hava sıcaklığının en düşük 9, en yüksek 16; perşembe, sağanak en düşük 8, en yüksek 13; cuma, yağmur, en düşük 8, en yüksek 15; cumartesi, çok bulutlu, en düşük 9, en yüksek 14 ve pazar ise parçalı bulutlu, en düşük 8, en yüksek 17 derece olacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TOZ TAŞINIMI UYARISI
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve doğusu için toz taşınımı uyarısında bulundu.

Kuzey Afrika üzerinden, kuvvetli güney ve güneydoğulu rüzgarlarla bugün akşam ve gece saatlerde kıyı Ege'de, yarın Ege ve Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Hava kalitesinin azalması, görüş mesafesinin düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği de kaydedildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)