BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMeteoroloji'den kar ve fırtına uyarısı----

Meteoroloji'den kar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji'den kar ve fırtına uyarısı
29 Mart 2014 - 20:09 www.finansgundem.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden soğuk hava uyarısı geldi. Son tahminlere göre fırtına ve kar beklenen bölgeler açıklandı

Meteoroloji'den Orta ve Doğu Karadeniz bölgesi için kar yağışı uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden sonra, yüksek kesimleri başta olmak üzere Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Ordu ile Samsun’un doğu çevrelerinde kuvvetli kar sağanakları bekleniyor.

Pazartesi günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Van’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi. Erciş İlçesi’nde şiddetli rüzgar birçok çatının uçmasına neden olurken, birçok araç büyük zarar gördü. Uçan çatılar nedeniyle İlçede, tehlike oluşturabilecek caddeler trafiğe kapatıldı.

Van ve Erciş İlçesi’nde etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Erciş İlçesi’nde birçok ev ve işyerinin çatısı uçtu. Halkın dışarda olduğu sabah saatlerinde uçan çatılar hareket halindeki araçların üzerine düştü. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, üzerine çatı düşen araçlarda mahsur kalanlarda çevredekilerin yardımıyla çıkartıldı. Şiddetli fırtına nedeniyle birçok araç hasar gördü. Tehlikeli ve hasar görmüş çatılarda güvenlik nedeniyle vinçlerle kaldırıldı. Güvenlik güçleri tehlike oluşturacak caddeleri trafiğe kapattı.

METEROLOJİ UYARDI

Meteoroloji 14’üncü Bölge Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamayla, Van, Hakkari, Muş, Bitlis merkez ve ilçelerinde 29-30 Mart, Cumartesi ve Pazar günleri beklenen soğuk ve yağışlı havalardan dolayı halkı uyardı. Yapılan açıklamaya göre Van, Hakkari, Muş ve Bitlis’te yarın yağışların yağmur ve karla karışık olacağı Pazar günü kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Açıklamada, şöyle denildi:

"Cumartesi ve Pazar görülecek kar yağışı ile kuvvetli olarak esmesi beklenen rüzgarın oluşturacağı ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları dik ve yüksek yamaçlarda çığ tehlikesi, baca gazı zehirlenmesi çatı uçmaları ve benzeri durumlara karşı vatandaşın ve ilgililerin tedbirli olmaları önerilmektedir."

AĞRI’DA FIRTINA CAN ALDI

Ağrı’nın Patnos ilçesinde aşırı rüzgardan yıkılan bahçe duvarının altına kalan 9 yaşındaki Yunus Oğur hayatını kaybetti.

Patnos’ta Selahattin Eyyübi Mahallesinde yaşayan Cumhuriyet İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaski Yunus Oğur, tek katlı evlerinin bahçesine çıktı. Şiddetli fırtına bahçe duvarını yıkması sonucu Yunus Oğur altında kaldı. Evin tek erkek çocuğu Yunus Oğur’u duvarın altından babası Faruk Oğur çıkardı. Patnos Devlet Hastanesine kaldırılan Yunus Oğur’un kaza sırasında öldüğü anlaşıldı. Yunus Oğur’un cenazesi otopsisi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Öte yandan Patnos’ta fırtına yüzünden çatıdan başına kiremit düşen 62 yaşındaki Rahime Kar da beyin tramvası geçirdi. Rahime Kar Ağrı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)