BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMeteoroloji'den 4 kritik uyarı birden ----

Meteoroloji'den 4 kritik uyarı birden

Meteoroloji'den 4 kritik uyarı birden
21 Nisan 2015 - 10:59 www.finansgundem.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Akdeniz’de fırtına , yurdun doğu kesimlerde ise kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu

Türkiye’de hava sıcaklığında 8 dereceye varan düşüş yaşandı. Perşembeye kadar devam edecek serin hava, sıcaklığın cuma gününden itibaren artmasıyla ve yerini bahar havasına bırakacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları fırtına ve yağış konusunda uyardı. Ayrıca Ardahan'da ve Erzurum’da etkili olan kar yağışı cadde ve sokakları beyaza bürüdü.

AKDENİZ’DE FIRTINA!

Batı Akdeniz açıkları ile Doğu Akdeniz'in batısında rüzgarın bugün öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Batı Akdeniz açıklarında bu gece saatlerine(23:00) kadar, Doğu Akdeniz'de Çarşamba günü ilk saatlerine(03:00) kadar etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor.

Antalya körfezinde Çarşamba günü ilk saatlerden (00:30) itibaren rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın sabah(09:00) saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

DOĞU AKDENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR!

Bugün öğle saatlerinden Çarşamba günü öğle saatlerine kadar , Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri (Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan), Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri (Andırın ve Göksun) ile Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli yer yer yer çok kuvvetli (26-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU KESİMLERDE KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

Doğu kesimlerdeki yağışların bugün; Sivas'ın doğu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

DOĞU KESİMLERDE KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Doğu Anadolu'nun doğusunda (Erzurum, Kars, Iğdır,Ardahan, Ağrı, Van, Bitlis, Muş, Bingöl, Hakkari ve Şırnak) çevrelerinde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor. Kuvvetli güneyli rüzgar ve toz taşınımının meydana getirebileceği soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURTTA HAVA DURUMU

MARMARA: P
arçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve iç kesimleri ile Aydın çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra Kuzey ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Isparta çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri (Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan), Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri (Andırın ve Göksun) ile Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin doğu kesiminde güney yönlerden, gece saatlerinde bölgenin batı kesiminde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Göller Yöresi'nde gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yüksekleri ile akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, gece saatlerinde Sinop kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Artvin ve Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinde Çorum çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, gece saatlerinde Samsun kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin kuzeyi ile Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, bölgenin kuzeydoğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin doğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

ERZURUM'DA LAPA LAPA KAR YAĞDI

Erzurum'da lapa lapa kar yağışı, cadde ve sokakları beyaz örtüye büründürdü. Erzurum'da, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili olurken, vatandaşlara sürpriz yaşattı. Yağış, kentin yüksek kesimlerinde etkisini daha fazla gösterirken, kar kalındığı bazı yerlerde birkaç santimetreye kadar ulaştı. Yağışla birlikte hava sıcaklığı eksi değerlere düştü. Kar nedeniyle Erzurum'da çok sayıda köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Şehir içi trafikte aksamalar yaşandı.

ARDAHAN'DA KAR YAĞIŞI

Ardahan’da dün gece başlayan kar yağışı yüksek bölgelerde etkili olmaya devam ediyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)