BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMeta'ya 24,7 milyon dolarlık ceza----

Meta'ya 24,7 milyon dolarlık ceza

Meta'ya 24,7 milyon dolarlık ceza
27 Ekim 2022 - 07:27 www.finansgundem.com

ABD'nin Washington eyaletinde bir yargıç, Facebook'un ana şirketi Meta'ya, siyasi kampanyaların finansmanı açıklama yasasını tekrar tekrar ve kasıtlı olarak ihlal ettiği için, 24,7 milyon dolar para cezası verdi.

King County Yüksek Mahkemesi Yargıcı Douglass North tarafından verilen ceza , Washington'un Adil Kampanya Uygulamaları Yasası'nın 800'den fazla ihlali için izin verilen azami ceza oldu.

1972'de seçmenler tarafından kabul edilen yasa, daha sonra Yasama Meclisi tarafından güçlendirildi.

Washington Başsavcısı Bob Ferguson, 2018'de aynı yasayı ihlal ettiği için Facebook'a dava açtığı göz önüne alındığında, azami sınırın uygun olduğunu savundu.

Washington'un şeffaflık yasası, Meta gibi reklam satıcılarından; siyasi reklamları satın alanların ad ve adreslerini, bu reklamların hedefini, reklamların nasıl ödendiğini ve her reklamın toplam görüntülenme sayısını tutarak kamuya açıklamasını şart koşuyor.

Reklam satıcıları, bilgileri isteyen herkese sağlamak zorunda.

Televizyon istasyonları ve gazeteler onlarca yıldır yasalara uyuyor. Ancak Meta, yasanın anayasaya aykırı olduğunu ve tamamen uyulmasının neredeyse imkansız olduğunu” savunarak, gerekliliklere defalarca itiraz etti.

Facebook, platformda yayınlanan siyasi reklamların bir arşivini tutarken, arşiv, Washington yasalarının gerektirdiği tüm bilgileri ifşa etmiyor.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın bu yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir ve net kar da geçen yılın aynı dönemine kıyasla düşüş kaydetti. 

Meta'nın geliri ve net karı üçüncü çeyrekte düştü

 

Meta ve WhatsApp Rekabet Kurulu'nda sözlü savunma yapacak

 

Nijerya Meta'ya dava açtı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)