BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarMetaverse ofisler kimsenin umurunda değil----

Metaverse ofisler kimsenin umurunda değil

Metaverse ofisler kimsenin umurunda değil
19 Ağustos 2022 - 17:43 www.finansgundem.com

ABD’nin en büyük bankası JPMorgan’ın metaverse dünyasındaki mal sahibi Everyrealm’den sanal ofisler konusunda dikkat çeken bir uyarı geldi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan, CBRE ve Accenture gibi dev kurumsal şirketler metaverse dünyasında kendi alanlarını kiraladılar. Ancak sektörün en büyük isimlerinden birisi sanal ofislerin sadece zaman kaybından ibaret olduğunu belirtiyor.

Financial News’in haberine göre, metaverse geliştiricisi ve yatırım fonu Everyrealm’ın CEO’su Janine Yorio metaverse dünyasındaki iş yerlerinin çoğunun “pazarlama tuzağı” olduğunu ve “net bir faydasının” olmadığını söyledi:

“Şirketler metaverse’te ofis inşa ettiklerinden insanların buraya niçin geleceklerini bilmiyorlar. Ancak metaverse trend konu haline geldiğinden bunu yapmak zorunda istiyorlar. Birçok farklı metaverse platformunda ofisler inşa edildi ve kimse onları ziyaret etmiyor.”

Yorio metaverse ofisleri için, “Birçok şirket bunu yaptı ama dürüst olmak gerekirse kimsenin umurunda değil” ifadelerine yer verdi.

Everyrealm patronu, metaverse gayrimenkullerinin önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Ancak CEO bu sanal ortamın merkezinde kumarhaneler ve oyun platformları bulunduğuna dikkat çekti. Yorio’ya göre metaverse çalışmak için değil, oynamak için daha uygun bir ortam:

“Gerçek hayatta insanların ofise gelmesini zar zor sağlayabiliyoruz. İnsanlar neden oradaymış gibi davranarak zaman harcamak istesinler ki?"

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, metaverse dünyası internete 7/24 bağlı bir sanal dünyalar bileşimini ifade ediyor. Teknolojinin sağladığı potansiyel imkanlar nedeniyle birçok yatırımcı kripto paralar üzerinden bu sanal dünyada sanal arazi alım satımı gerçekleştiriyor. Bazı kullanıcılarsa sanki oradaymış gibi hissedebilmek ve birbirleriyle etkileşme girebilmek için sanal gerçeklik başlıkları kullanıyor.

Citi geçtiğimiz günlerde, on yılın sonuna kadar sektörün beş milyar insan tarafından kullanılacağını 13 trilyon dolarlık bir gelir fırsatını temsil edebileceğini tahmin ediyor.

Eskiden Facebook olarak bilinen Meta, konsepte büyük yatırım yaptı. Şirket geçtiğimiz yıl insanların sanal gerçeklik ofis odalarında iş toplantıları yapmalarını sağlayan Horizon Workrooms ürününü piyasaya sürdü.

Danışmanlık devi Accenture firması da Nth Floor olarak bilinen bir sanal gerçeklik çalışma alanında eğitim oturumları düzenledi. ABD’li gayrimenkul devi CBRE de bir metaverse ofisini deniyor.

Everyrealm firması metaverse dünyasında mülk sahibi gibi davranıyor. Şirket metaverse gayrimenkulleri satın alıp üretiyor. JPMorgan’ın 2021 yılında başlattığı ilk dijital şubesi de Everyrealm’ün sanal arazisi üzerinde bulunuyor. JPMorgan’ın sanal şubesinde spiral bir merdiven, canlı bir kaplan ve bankanın kripto karşıtı CEO’su Jamie Dimon’ın aydınlatılmış bir portresi bulunuyor.

JP Morgan, Yorio'nun sözleri hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Risk sermayedarı Andreessen Horowitz, bu yılın başlarında Everyrealm için 60 milyon dolarlık bir Seri A finansman turu başlatmıştı. Yorio'nun yorumlarından ¬birkaç gün önce kripto yatırımcısı milyarder Mark Cuban'ın sanal gayrimenkul satın almanın "şimdiye kadarki en aptalca şey" olduğunu söylemişti.

Ünlü milyarderden metaverse yorumu: Saçmalık

 

Elon Musk'ın başı derde girecek mi?

 

400 bin euroluk vurgun: Var olmayan ülkenin pasaportunu sattılar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)