BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarMetaverse ekonomisi 13 trilyon dolara ulaşabilir ----

Metaverse ekonomisi 13 trilyon dolara ulaşabilir

Metaverse ekonomisi 13 trilyon dolara ulaşabilir
05 Nisan 2022 - 09:30 www.finansgundem.com

Dijital dünyadan uzak kalmak istemeyen ülkeler kendi sanal paralarını çıkarmaya hazırlanırken, bazı ülkeler NFT çıkarma konusunu gündemine aldı. Metaverse ekonomisi ise çığ gibi büyüyor

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Facebook'un geçen yıl Meta olarak yeniden markalaşmasından bu yana, Metaverse kavramı, finansal hizmetlerde çalışan pek çok firma için daha önemli hale geldi. Citigroup’un, ' Metaverse ve Para, Geleceğin Şifresini Çözme' adlı 186 sayfalık raporunda, oyun içi tokenlerden kriptoya, stablecoin'lere, CBDC'lere ve para birimine kadar her şeye ele alındı. Rapora göre, ticaret, sanat, medya, reklam, sağlık ve sosyal işbirliği gibi kullanım örneklerini içeren cihazdan bağımsız bir Metaverse, 2030 yılına kadar toplam adreslenebilir bir pazarın 8 trilyon ila 13 trilyon dolar arasında olabileceğini tahmin ediyor.

Rapor, 2003 yılında başlatılan ve 2021 yılına kadar 345 milyon sanal mal, gayrimenkul ve hizmet işlemiyle 650 milyon dolarlık bir GSYİH'ye sahip sanal dünya olan Second Life örneği aktarılıyor. Second Life, işlem maliyetlerini düşürmek için Linden doları geliştirdi. Bu girişim dijital ödeme sistemleri için önemli bir adım olarak yorumlandı.

Apple Pay ve Google Pay gibi cüzdanların, merkezi olmayan dünyadaki seçenekleri tam olarak entegre etmek için desteklenen ödeme adımlar attı. Birçok şirket dijital paralarla ticareti gündeme aldı.
Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi de kripto paraların önemini artırdı.

Önümüzdeki dönemde finans kurumlarının kripto paralara yönelik önemli hamleleri olması bekleniyor. ABD merkezli yatırım bankaları bu alanda birimiler kuruyor.

Metaverse’e kimler yatırım yapacak?

 

SEC Başkanı'ndan kripto para uyarısı

 

Nisan ayında öne çıkacak 3 kripto projesi

 

Kriptonun geleceğini belirleyecek 3 gelişme

 

Gerçek zamanlı ödemeler kriptoyu gölgede bırakacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)