BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeta'dan maliyetleri düşürme hamlesi----

Meta'dan maliyetleri düşürme hamlesi

Meta'dan maliyetleri düşürme hamlesi
22 Eylül 2022 - 14:27 www.finansgundem.com

Facebook, Instagram, WhatsApp'ı çatısı altında bulunduran Meta, maliyetleri düşürmek için işten çıkarmalara ve ekiplerini yeniden düzenleme çalışmalarına başladı.

Servetinde hatırı sayılır bir düşüş yaşadığını ve dünyanın en zenginleri listesinde 20. sıraya kadar gerilediği açıklayan Mark Zuckerberg; bu defa şirketi Meta’nın, yaşadığı ekonomik sorunlarla uğraşıyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre; Zuckerberg, şirketin “ciddi zamanlar” ile karşı karşıya olduğu konusunda çalışanları uyardı. Şimdi Meta, maliyetleri düşürmek için işten çıkarmaya ve ekipleri yeniden düzenlemeye başladı. Şirket, bu adımları işten çıkarma olarak adlandırmak istemese de bazı çalışanlarla yollarını ayırdığı anlaşılıyor.

Henüz yaşanan mali krizden, şimdiye kadar kaç Meta çalışanının etkilendiği belli değil. Bu arada Meta, çalışanların şirket içinde yeni işlere başvurmalarına izin veriyor, ancak çalışanların bunu yapmak için 30 günleri var.

Meta, Facebook konum izleme davasında 37.5 milyon dolara anlaştı

 

Meta işe alımları azaltıyor

 

Meta'nın gelirleri ilk kez azaldı

 

Meta, bir süredir, Mark Zuckerberg’in “ekonomik gerileme” olarak nitelediği gelir daralmasıyla mücadele ederken personel azaltacağının ve projeleri durduracağının sinyallerini veriyordu.

Zuckerberg, şirketin en son kazanç raporları açıklandığında Meta’nın işe alımları yavaşlatacağı ve daha ​​az kaynakla daha fazlasını yapması gerektiği konusunda uyarılarda da bulunmuştu. Hatta yöneticilerden işten çıkarmalar için düşük performans gösteren çalışanları belirlemelerini de istemişti.

Şirket ayrıca 2021’de 10 milyar dolar kaybeden Reality Labs bölümünün bazı projelerini de iptal etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)