BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMeta'da ekonomik kriz: Ofis kapatıyor----

Meta'da ekonomik kriz: Ofis kapatıyor

Meta'da ekonomik kriz: Ofis kapatıyor
01 Aralık 2022 - 17:22 www.finansgundem.com

Ekonomik sorunlar yaşayan Facebook'un ana şirketi Meta, New York City'deki Hudson Yards kompleksinde kiraladığı ofis alanını terk ediyor.

Facebook, Instagram ve WhtasApp gibi üç platformu da bünyesinde bulunduran Meta, son zamanlarda binlerce çalışanını işten çıkardıktan sonra şimdi de ofisleri kapatıyor.

Sözcü'de yer alan habere göre Meta, binanın ev sahibi olan Related Cos.’a 30 ve 55 Hudson Yards’daki kira kontratını 2024’ün sonunda yenilemeyeceğini de bildirdi.

Meta geçen ay yatırımcılara ofis alanı için 2 milyar dolarlık bir ücret almayı beklediğini söylemişti. Şirket, 30 ve 55 Hudson Yards’daki ofis alanını da 50 Hudson Yards’taki asıl adresine taşınmadan önce kullanacağı geçici bir ofis olarak kiralamıştı.

Meta sözcüsü Tracy Clayton, “New York City’ye sıkı sıkıya bağlı kalmaya devam ediyoruz” dedi.

Ofis alanlarında küçülmeye gidilmesi, Meta’nın ekonomik sorunlar yaşadığını yeniden gündeme getirdi. Meta’nın hisse senedi fiyatı geçen yıl yüzde 65’ten fazla düştü ki bu, altı yılın en düşük seviyesi.

En son kazanç raporunda Meta, TikTok’un sert rekabeti nedeniyle düşen reklam satışlarıyla mücadele ederken gelirin üst üste ikinci çeyrekte düştüğünü söyledi. Ayrıca Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in metaverse için harcama yapması da yatırımcılardan sert eleştiriler almıştı.

Meta'ya 275 milyon dolarlık ceza

 

Meta, ABD'nin sahte hesap politikasını açıkladı

 

Meta binlerce kişiyi işten çıkaracak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)