BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMetabolizmayı yavaşlatan alışkanlıklar----

Metabolizmayı yavaşlatan alışkanlıklar

Metabolizmayı yavaşlatan alışkanlıklar
03 Ekim 2022 - 16:01 www.finansgundem.com

Hayatınızdaki bazı alışkanlıklar, sağlığınızı olumsuz yönde etkiler ve metabolizmanızı yavaşlatır. Ancak bunları düzeltebilmek sizin elinizdedir. İşte düzeltebileceğiniz bazı rutinler...

Metabolizma hızınız yavaşladığında fazla kilolarınızdan kurtulmanız da zorlaşır. Gün içerisinde yaptığınız bazı alışkanlıklar da metabolizma hızını düşürerek kilo vermenize engel oluyor. Bu sebeple de diyet ve egzersiz yapsanız bile zayıflamak imkansız hale gelebiliyor. 

HAREKETSİZLİK

Gün içerisinde aldığınız kalorileri yakabilmek için hareket etmeniz gerekir. Bu sebeple her gün düzenli olarak egzersiz yapmanız gerekir. İş hayatının yoğunluğundan dolayı egzersiz yapmaya vakit bulamıyorsanız her gün 45 dakika yapacağınız yürüyüşler sayesinde de metabolizma hızınızı yükseltebilirsiniz. Ayrıca her gün yürüyüş yaptığınızda kaslarınızı çalıştırarak daha sıkı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

YETERSİZ SIVI ALIMI

Sindirim sisteminin düzenli çalışması ve metabolizmanızın hızlanması için her gün su içmeniz gerekir. Su içmediğinizde metabolizma hızınız yavaşlar ve yağ yakımı gerçekleşmez. Ayrıca vücutta ödem ve toksinlerin birikmesine sebep olabilirsiniz. Hem sağlığınız için hem de kilo verebilmek için her gün 8-10 bardak su içmeniz öneriliyor. Su içerek metabolizmanızı hızlandırabilir ve kolayca zayıflayabilirsiniz.

UYKU DÜZENSİZLİĞİ

Uyku sağlıklı yaşam sürdürebilmeniz için gerekli olan en önemli ihtiyaçların başında gelir. Ancak düzensiz uyumak ya da yeteri kadar uyumamak hem sağlığınızı tehdit eder hem de kilo vermenizi zorlaştırır. Günde 8 saat boyunca uyumadığınızda uyanık kaldığınız saatler daha fazla olur. Bu sebeple de daha fazla besin tüketme ihtiyacı hissedersiniz. Bu durumda da kilo vermeniz zorlaşır. Yetersiz uyumak ayrıca metabolizma hızını düşürerek kişinin kilo vermesini engelleyen nedenlerden biri. Bu sebeple kilo verebilmek için mutlaka düzenli uyumanız gerekiyor.

DÜŞÜK KALORİLİ YİYECEKLERİ TERCİH ETMEK

Fazla kilolarından kurtulmaya çalışan herkes kalorisi düşük olan gıdaları tüketmeyi tercih ediyor. Ancak vücudunuzun günlük kalori ihtiyacının altında beslenmek metabolizma hızınızın yavaşlamasına sebep olabiliyor. Kilo verebilmek için her gün yeterli miktarda kalori tüketmeniz gerekiyor. Kilo vermek için kalori açığı oluşturmadan önce, almanız gereken kalorinin ne kadar altına inmeniz gerektiğinden emin olmanız gerekir.

Sağlıklı bağırsaklara sahip olmak için bu besinleri tüketin

 

Türkiye'de sağlıklı yaşam süresi yaklaşık elli yedi yıl

 

Hamilelik sonrası kilo vermek isteyenlere sağlıklı tüyolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)