BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMeta işe alımları durdurdu----

Meta işe alımları durdurdu

Meta işe alımları durdurdu
30 Eylül 2022 - 09:44 www.finansgundem.com

WhatsApp, Instagram ve Facebook’u çatısı altında bulunduran Meta, şirketteki çoğu pozisyon için işe alımları durdurma kararı aldı.

WhatsApp, Instagram ve Facebook’u çatısı altında bulunduran Meta, bir süredir maliyetleri düşürmek için çalışmalar yapıyordu. Şirket son olarak işe alımları durdurmaya da karar verdi.

Financial Times’ın haberine göre; şirket tarafından personele gönderilen bir dahili notta, Meta’da insan kaynakları başkanı olarak görev alan Lori Goler, cuma gününden itibaren şirketin işe alımları durduracağını ve bu yıl içinde bu karar kaldırılana kadar herhangi bir alım yapılmayacağını yazdı.

Goler, şirketin önemli öncelikleri için bazı ekiplerin büyümeye devam edecek olsa da iç transferlerin de duracağı bir döneme girdiklerini belirtti. Goler, “Maliyetleri en aza indirmeye çalışırken, 2023 bütçemiz tüm ekipler için çok sıkı olacak” dedi.

Pandemiyle başlayan süreçte, Meta’nın ana gelir kaynağı olan reklamverenler, harcamalarını kısmaya başladı. Ayrıca, ByteDance’in sahibi olduğu popüler video uygulaması TikTok’un da rekabeti Meta’yı zorlu bir döneme soktu.

Temmuz ayında CEO Mark Zuckerberg, gelecek yıl boyunca personel sayısındaki büyümeyi azaltmayı planladığını ve küçülme kararlarını bireysel ekip liderlerine devredeceğini açıklamıştı.

Ayrıca Meta, krizle baş edebilmek için sosyal medya platformları Facebook ve Instagram’ın popülaritesini artırmak adına kısa biçimli video ürünü Reels’i geliştirmenin yanı sıra Metaverse dünyası için de çalışmalarına öncelik verdi.

Instagram reklamları engellendi: Meta delirdi!

 

Meta'dan maliyetleri düşürme hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)