BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMester: Yüksek enflasyona karşı agresif şekilde hareket etmek daha iyi----

Mester: Yüksek enflasyona karşı agresif şekilde hareket etmek daha iyi

Mester: Yüksek enflasyona karşı agresif şekilde hareket etmek daha iyi
27 Eylül 2022 - 08:08 www.finansgundem.com

Cleveland Fed Başkanı Loretta Bester, enflasyonun "kabul edilemeyecek kadar yüksek" olduğu ortamda Fed'in faiz oranlarını artırması ve bir süre için politikayı sınırlayıcı tutması gerektiğini söyledi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Bester, "Eğer yapılacak bir hata var ise, daha az şey yapmaktan ise daha fazla şey yapmak daha iyidir" diye konuştu. 

"Bir belirsizlik olduğunda, politika yapıcılar için daha agresif şekilde hareket etmek daha iyi olabilir, çünkü agresif ve önden adımlar normalde ortaya çıkacak sonuçlardan daha kötülerinin ortaya çıkmasını engelleyebilir" diye konuşan Mester, enflasyonu değerlendirirken "çok ihtiyatlı olacağını ve enflasyonun tepe yaptığına ikna olmadan önce birkaç ay üst üste enflasyonun bir önceki aya göre düştüğünü görmesi gerektiğini de vurguladı. 

Enflasyon bekleyişleri konusunda belirsizlikle karşı karşıya olan politika yapıcıların politikası daha gevşek tutmak yerine daha fazla sıkılaştırma riskini alması gerektiğini savunan Mester, "Araştırmalar yanlış bir şekilde uzun vadeli enflasyon bekleyişlerinin iyi çıpalandığını öngörmenin, enflasyon bekleyişlerinin iyi çıpalanmadığını öngörmekten çok daha maliyetli olduğuna işaret ediyor" dedi. 

Kanada Merkez Bankası Başkanı: Faizler artmalı

 

FED yüzünden hisse satanlara ‘enflasyon illüzyonu’ uyarısı

 

Fed üyesinden 'agresif faiz artırımlarına devam' mesajı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)