BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMester, Fed'in faizi 75 baz puan artırmasını destekleyecek----

Mester, Fed'in faizi 75 baz puan artırmasını destekleyecek

Mester, Fed'in faizi 75 baz puan artırmasını destekleyecek
29 Haziran 2022 - 11:53 www.finansgundem.com

Cleveland Fede Başkanı Loretta Mester, Fed'in Temmuz ayında yapacağı FOMC toplantısında 50 ve 75 baz puan artırımı tartışacağını söyledi.


Cleveland Fede Başkanı Loretta Mester, FOMC toplantısına kadar şartlar değişmez ise kendisinin 75 baz puanlık artırıma destek vereceğini vurguladı.

Mester, "Eğer toplantı tarihi geldiğinde şartlar bugün ile aynı yönde olur ise, 75 baz puan artırımı savunurum. Çünkü, 50 baz puanlık bir artırıma geri gitmek için enflasyon tarafından görmem gereken rakamları görmemişimdir" diye konuştu.

Para politikası sıkılaştırmasında tercih edilecek patikanın belirlenmesi için toplantı öncesindeki haftalarda arz ve talep şartlarını değerlendireceğini belirten Mester, "Faiz oranlarını yüzde 3-3,5'e kadar çıkarmanın gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Mester, bu yıl FOMC'nin oy verme hakkına sahip bir üyesi.

Fed'in para politikasını sıkılaştırmasının bir resesyon riski yarattığının bilincinde olduğunu ifade eden Mester, kendisinin temel senaryosunun büyümesinin bu yıl daha yavaş olacağı yönünde oluştuğunu da vurguladı.

Mester konuşmasında, işsizlik oranının gelecek 2 yılda yüzde 4'ün üzerine veya yüzde 4,25'e yükseldiğini görmeyi beklediğini de ifade etti.

San Francisco Fed Başkanı ekonomide daralma beklemiyor

 

Ekonomideki riskler FED’in stres testlerinden daha zorlu

 

Bullard: Fed enflasyon ile agresif şekilde mücadele etmeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)