BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMester: Faiz indirimini desteklemek için hazır değilim----

Mester: Faiz indirimini desteklemek için hazır değilim

Mester: Faiz indirimini desteklemek için hazır değilim
02 Temmuz 2019 - 19:56 www.finansgundem.com

Cleveland Fed Başkanı Mester, "Faiz oranlarında bir indirimi desteklemek için henüz hazır değilim" dedi

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Londra'da yaptığı açıklamada Fed'in olası faiz hamleleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Bloomberg'de yer alan habere göre Mester, "Fed'in faiz indirmesinin enflasyon beklentilerini yükselteceği konusunda değerlendirmeler var ancak bu etkinin nasıl olacağı net değil. Bu yüzden faiz oranlarında olası bir indirimi desteklemek için henüz hazır değilim" ifadesini kullandı.

Faiz indirimi konusunun son dönemde bir gerginlik halini aldığını belirten Mester, "İçinde olduğumuz durum, Fed'in 2016'da artışa devam etmeden önce ekonomik verilerde yumuşak bir düzelme beklediği dönemi hatırlatıyor" dedi.

Mester, "ABD ekonomisi bu yıl büyük olasılıkla iyi bir performans gösterecek ancak aşağı yönlü riskler artıyor. Brexit, ticaret savaşları, Ortadoğu'daki gerilimler bu belirsizlikler arasında bulunuyor" şeklinde konuştu.

Clevelend Fed Başkanı Mester, ABD Merkez Bankası Fed'in politikasına yönelik olarak ise "Para politikasında bir değişikliği gündeme almadan önce daha fazla bilgiye ve veriye sahip olmak istiyorum" dedi.

Mester'in Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında bu yıl oy hakkı bulunmuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)