BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriMersin'in tahvil ihracı hangi notu aldı----

Mersin'in tahvil ihracı hangi notu aldı

Mersin'in tahvil ihracı hangi notu aldı
02 Ağustos 2013 - 14:09 www.finansgundem.com

Fitch ve Moody's, Türkiye'nin liman işletmeciliği anlamında ilk tahvil ihracına imza atan Mersin Uluslararası Limanı'na not verdi...

Akdeniz Bölgesi’ndeki ana konteyner limanlarından biri olan Mersin Uluslararası Limanı (MIP); Citibank, Development Bank of Singapore ve Unicredit AG’nin aracılık ettiği tahvil arzından 450 milyon dolar nakit girişi sağladı.
7 yıl vadeli teminatsız ve yüzde 5,95 (% 5,875 kupon) sabit faiz oranı ile yapılan tahvil arzı için Moody’s Baa3, Fitch ise BBB- ile MIP’i yatırım yapılabilir seviyede derecelendirdi. Tahvil arzı için Singapur, Hong Kong, Londra, Boston ve New York'ta birebir görüşme, ekip toplantıları ve telekonferans yoluyla 84 yatırımcı ile görüşmeler gerçekleştirildi.
Rule 144A ve Regulation S kurallarına göre oluşturulan tahvil  İrlanda Borsa’sına kote edilecek. 
LİMANIN KAPASİTESİ 2.2 MİLYON TEU'YA ÇIKACAK
Yurtdışı tahvil arzıyla bir ilke imza atan Mersin Limanı, yapılacak yeni yatırımla dünyanın en büyük gemilerine hizmet veren limanlardan biri olacak. Akfen Holding ve MIP Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, tahvil arzının Türkiye'de altyapı yatırımlarının finansmanı için yeni bir enstrüman olduğuna dikkat çekerek, MIP tahvil arzının Türkiye'de bir altyapı şirketinin çıkardığı ilk tahvil olduğunun altını çizdi.
MIP’de 2007 yılından bu yana dünyanın en büyük liman işletmecilerinden olan PSA (Port of Singapoure Authority) ile Akfen arasında başarılı ve uzun soluklu işbirliğinin sürdüğünü hatırlatn Akın, tahvil arzına yaklaşık 2,6 kat talep geldiğini belirtti. MIP’ın yurtdışı tahvil arzı ile Türkiye’nin güven tazelediğini söyleyen Akın, sözlerine şöyle devam etti:
“Tahvil arzından 450 milyon dolar nakit girişi sağlandı. Tahvil arzından gelen nakdin bir kısmı liman kapasitesinin 2.2 milyon TEU'ya çıkarılmasının finansmanında kullanılacak. MIP için yaklaşık 126 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz. Mersin Limanı olarak 18.000 TEU kapasiteye sahip dünyanın en büyük gemilerine hizmet vermeyi hedefliyoruz.  Bu yatırımlar tamamladığında bu büyüklükteki gemilere hizmet verecek sayılı limanlardan biri olması planlanıyor.
Yaklaşık 1.100.000 metrekare alana sahip olan Mersin Limanı’nda toplam uzunluğu 3.295 metre olan 21 rıhtım bulunuyor. Konteyner, kuru ve sıvı dökme yük, genel kargo, proje kargo, Ro-Ro, yolcu, canlı hayvan gemilerine hizmet verilen limanda eksi 14 metre drafta kadar olan gemilere hizmet verilebiliyoruz. Limanın halihazırda yıllık elleçleme kapasitesi 2 milyon TEU.”
Hamdi Akın, arz ettikleri tahvilin Türkiye’de yatırım yapılabilir seviyede not alan 3. tahvil olduğunu vurguladı. Ardından da tahvile EBRD, IFC, sigorta şirketleri, emeklilik fonları, ülke fonları ve diğer fonlardan talep geldiğini açıkladı.
Akın, Fed Başkanı Bernanke’nin yorumları sonunda başlayan yüklü ABD tahvil satışlarının olduğu Mayıs ayından bu yana gelişmekte olan piyasalarda çıkarılmış en düşük kupon ve getirili altyapı tahvili olduğunu da sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)