BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMersin Limanı'na 375 milyon dolarlık dev yatırım----

Mersin Limanı'na 375 milyon dolarlık dev yatırım

Mersin Limanı'na 375 milyon dolarlık dev yatırım
26 Şubat 2021 - 10:55 www.finansgundem.com

Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük ticaret kapılarından biri olan Mersin Uluslararası Limanı, kapasitesini 2.6 milyon TEU'dan 3.6 milyon TEU'ya çıkararak liman kullanıcılarına kesintisiz ve üst düzey hizmet verecek.

Mersin Uluslararası Limanı'ndan (MIP) yapılan yazılı açıklamada, Liman Genişletme Projesi'ne ilişkin bilgilendirmede bulunuldu. 375 milyon dolarlık yatırımla 2 gemiye hizmet verecek kapasiteye erişecek olan MIP, limanın kapasitesi 2,6 milyon TEU’dan 3,6 milyon TEU’ya çıkararak liman kesintisiz ve üst düzey hizmet verecek.

Limanın, Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük ticaret kapısı olduğu belirtilen açıklamada, "Genişleme projesiyle limanın kapasitesi 2,6 milyon TEU'dan 3,6 milyon TEU konteynere çıkarılacak, böylece liman kullanıcılarına kesintisiz ve üst düzey hizmet verilebilecektir. 2008 yılından bu yana yüzde 130 artan iş hacmine paralel olarak yüzde 127 oranında artan ve rekor düzeyde olan vergi geliri, yıllar bazında daha da artacak ve Mersin'in kalkınmasına ve ekonomik gücüne güç katacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, projenin herhangi bir alana zarar vermeyeceği vurgulanarak şunlar kaydedildi:

"Projenin, Atatürk Parkı'na zarar vereceğine dair yapılan açıklamalar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Proje, Mersin Limanı ve Mersin'in lider konumunu korumak için bir zorunluluktur ve tamamen yasalar çerçevesinde kente kazandırılacaktır."

İstanbul Havalimanı için bir hazırlık daha

 

Dünyanın ilk hava taksi limanı kuruluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)