BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerrill Lynch'den şok altın raporu! ----

Merrill Lynch'den şok altın raporu!

Merrill Lynch'den şok altın raporu!
22 Temmuz 2014 - 15:49 www.finansgundem.com

ABD'li banka Merrill Lynch'in analistleri, altın için en kötü günlerin geride kalmış olabileceği görüşünü savundu

Dünyaca ünlü yatırım bankası Bank of America Merrill Lynch'in analistleri, altın hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Analistler, altın fiyatları için en kötü dönemin geride kalmış olabileceğini belirtti.

Habertürk'te yer alan habere göre, Metal stratejisti Michael Widmer müşterilerine gönderdiği notta, altın fiyatlarının gelişen piyasalardan gelen fiziksel talep ile istikrar kazandığını, bunu yatırımcıların satışlarını dengelediğini, gelecekte de işlerin altının lehine olacağını kaydetti.  Widmer, "Gelişen piyasalardan gelen fiziksel talebin orta vadede artacağını tahmin ediyoruz ki bu da altın piyasası için en kötünün geride kalış olabileceği anlamına geliyor." dedi.

'BU TARZ AÇIKLAMALAR SPEKÜLATİF'

Altın yatırım uzmanı Mehmet Ali Yılıdırımtürk, bu tarz açıklamaların spekülatif olduğunu, Merrill Lynch iddiasının tam aksine altının bir düşüş trendine gireceğini ifade etti. Yıldırımtürk, "Bu tür beyanatların zaman zaman kendi pozisyonlarıa göre spekülatif açıklamalar olduğunu düşünüyorum. Bankalar son dönemde biraz 'long' pozisyonlarını artırdı. Bu yüzden bu tür açıklamalarda bulunuyorlar. .Önümüzdeki dönemde  öncelikle Amerikan Merkez Bankası'nın parasal sıkıştırmaya devam edecek olması, hala dünyada altına yönelik fiziki talebin düşük olması, Ortadoğu ve Ukrayna'daki jeopolitik gerginlikleri bile fiyatlayamamasından kaynaklanan bir düşüş trendinin  devam edeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla Merrill Lynch'in bu görüşüne katılmak pek mümkün değil"  dedi.

Altın, ABD'de borçlanma maliyetlerinin artacağı beklentisinin, Ukrayna ve Gazze'de artan tansiyon ile gelen güvenli liman talebine ağır basması sonucu onsu 1.303 dolar seviyesine kadar düştü. Kapalıçarşı altın piyasasında ise çeyrek düne göre 1 lira değer kaybetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)