BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMerkür'ün ilk fotoğrafı yayınlandı----

Merkür'ün ilk fotoğrafı yayınlandı

Merkür'ün ilk fotoğrafı yayınlandı
02 Ekim 2021 - 23:41 www.finansgundem.com

Avrupa ve Japon ortak yapımı BepiColombo adlı uzay sondası, misyonunu sürdürdüğü Merkür'ün ilk fotoğrafını Dünya ile paylaştı.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile Japonya Uzay Araştırma Ajansı'nın (JAXA) geliştirdiği BepiColombo, Merkür'ü araştırmak üzere yaklaşık 3 yıl önce fırlatılmıştı.

ESA'dan yapılan açıklamada uzay aracının siyah-beyaz fotoğrafı 2418 kilometre uzaklıktan, gezegenin karanlık kısmına denk geldiğinden 'çok ideal olmayan' koşullarda kaydettiği aktarıldı. Görselde, Merkür'ün kuzey yarımküresindeki kraterler ve milyarlarca yıl önce lavla kaplı olan Sihtu Planitia bölgesi görülüyor.

BepiColombo, misyonu boyunca Merkür'ün çekirdeğinden yüzeyine dair ip uçları toplayarak, Güneş'e en yakın gezegenin nasıl oluştuğu ve evrildiği sorusuna yanıt arayacak.

'Uçların gezegeni' olarak da bilinen Merkür, her ne kadar Güneş'e en yakın konum da olsa da karanlıkta kalan kısımlarında ısı eksi 180 santigrat dereceye kadar inebiliyor. Sıcaklık, gezegenin diğer tarafında ise 430 dereceye kadar çıkıyor.

2025'te Merkür'ün yörüngesine oturması hedeflenen BepiColombo, yolculuğu boyunca beş kez daha gezegenin yakınından geçecek, Güneş'in çekim gücüne kapılmamak için bir kez Dünya, iki kez de Venüs'e yaklaşacak.

İşitme Engelliler Kadın Voleybol Milli Takımı Dünya Şampiyonu oldu

 

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı

 

Trump, Twitter hesabının açılması için mahkemeye başvurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)