BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez'in zorunlu karşılık hamlesi ne anlama geliyor----

Merkez'in zorunlu karşılık hamlesi ne anlama geliyor

Merkez'in zorunlu karşılık hamlesi ne anlama geliyor
23 Ağustos 2019 - 16:13 www.finansgundem.com

Fitch: Türk bankalarında yüzde 10-20 aralığında kredi büyümesinin teşvik edilmesi kısa vadede bir tehlike oluşturmuyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, lira cinsinden kredi büyümesinin yıllık yüzde 10-20 arasında olması için Türk bankalarına sağlanan teşviklerin, bankacılık sektörü kredilerinde veya burnlarla ilişkili risklerde ciddi hızlanmaya yol açmasının muhtemel olmadığını savundu.

Fitch Ratings bugün yayınladığı raporda, TCMB'nin sağladığı teşviğin kamu bankalarında hılı kredi büyümesini frenlerken, bazı özel sahipli bankalarda kredi büyümesinde ılımlı bir artışı motive edebileceğine inandıklarını vurguladı.

Fitch, "Bununla birlikte, TCMB tarafındahn bu hafta açıklanan teşviklerin gelecekte daha yüksek reel büyüme hedefleri için başlangıç oldukları ortaya çıkar ise, kredi büyümesi hızlanabilir ve sektör riskleri daha ciddi şekilde yükselebilir" değerlendirmesini de yaptı. Raporunda özel bankaların Tükrk bankacılık sektörünün yüzde 60'ını oluşturduklarını ve Haziran 2019 sonu itibariyle lira cinsinden kredi büyümelerinin yüzde 10'un altında olduğunu aktaran

Fitch, bu bankaların sağlanan teşvikler nedeniyle agresif şekilde kredileri artırmalarını beklemediklerini vurguladı. "Faaliyet ortamındaki oynaklık dikkate alındığında, bankaların çoğunun kredi büyümesini hıszlandırma konusunda sınırlı bir iştahları var" değerlendirmesini yapan Fitch, teşviklerin bu bankaları yollarında saptırmasının muhtemel olmadığını düşündüklerini de belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)