BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez'in politikası etkilenmez!----

Merkez'in politikası etkilenmez!

Merkez'in politikası etkilenmez!
03 Kasım 2015 - 16:33 www.finansgundem.com

JP Morgan, TÜİK'in açıkladığı Ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi

TÜİK'in açıkladığı Ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren  JP Morgan, yıllık enflasyonda Ekim ayında beklentilere paralel  yaşanan düşüşün geçici olduğunu ve bu enflasyon rakamlarının TCMB'nin para politikası üzerinde kayda değer bir etki yapmasını beklemediğini bildirdi.
 
Enflasyonun yıl sonuna doğru kademeli şekilde yüzde 8 seviyesine dönmesini beklediklerini ifade eden JP Morgan, mali disiplinin devam etmesi ve global enerji fiyatlarının düşük seyretmeyi sürdürmesi  halinde enflasyonun 2016 sonunda yüzde 6,7'ye gerilemesini  beklediklerini vurguladı.
 
JP Morgan, üretici fiyatlarında yaşanan yüzde 0,2'lik gerilemenin piyasanın yüzde 1,1 artış beklediği ortamda büyük bir sürpriz olduğunu ve bunun maliyet tabanlı enflasyonist baskıların zayıfladığına işaret ettiğini de ifade etti.
 
Enflasyon rakamlarının TCMB politikası üzerinde büyük bir etki yapmamasının beklenmemesine neden olarak, TÜFE rakamında sürpriz olmamasını işaret eden JP Morgan, aynı zamanda TCMB politikasının Fed faiz artırımına bağlı görünmesinin de bu değerlendirmenin yapılmasına etkili olduğunu vurguladı.
 
TCMB'nin ilk faiz artırımının Aralık ayında, Fed'in beklenen Faiz artırımı sonrasında yapacağını öngördüklerini belirten JP Morgan, "Eğer Fed artırımı erteler ise, TCMB'de politika faizi normalleştirmesini erteleyecektir" değerlendirmesini de yaptı.
 
JP Morgan, Türk Lirası'nın düzensiz bir şekilde değer kaybetmeye başlaması halinde TCMB'nin politika normalleştirmeyi hızlandıracağını veya taban bandı yükseltmeyi değerlendireceğini öngördüklerini de vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)