BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMerkez'in mevzuatı değişecek mi?----

Merkez'in mevzuatı değişecek mi?

Merkez'in mevzuatı değişecek mi?
13 Ekim 2014 - 10:30 www.finansgundem.com

Sabah yazarı Berat Albayrak, zaman kaybetmeden Merkez Bankası'nın mevzuatının değişmesi için adım atılması gerektiğini dile getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak bugünkü köşesinde Merkez Bankası'nın mevzuatının değişmesi gerektiğine dikkat çekti. Albayrak 2015 seçimlerini işaret ederek bu mevzuat değişikliğinin o zaman daha önemli hale geleceğini dile getirdi.

İşte Albayrak'ın yazısından o bölüm;
...
Bankacılık sektörü ufukta görünen güzel yılsonu kârlılıkları için şimdiden algı pozisyonunu oluşturup gerekli hazırlıklarını yaparken, geri kalan tüm reel sektörün yılsonu çıkacak olan gerek büyüme ve gerekse kârlılık rakamlarının sorumlusu kim olacak ve ne açıklama yapılacak diye düşünmeden edemiyoruz.

Ayrıca yoğun gündemden unutuldu belki ama MB mevzuatının değişmesi konusu çok önemli. Sorumluluklar mevzubahis olduğunda sorumlu şahısların inisiyatif alması elzem oluyor. Bu konuda vakit kaybetmeden hızlıca adım atılması gerektiğini tekrardan hatırlatırız. Çok da önemli değil diyen varsa, 2015 seçimlerinden sonra konuşuruz.
Gelelim 2023 hedeflerine inanmayıp mevzusu geçtiği mekânlarda kıs kıs gülenlere... Bu millet herkesin ve her şeyin farkındadır. Birileri inanmasa da, bu millet Yeni Türkiye'ye inanmıştır. Günü, vakti, saati geldiğinde her şeyin en hayırlısı ve güzelinin olacağından şüphe etmiyoruz.

YİĞİT BULUT DA BU KONUYA DEĞİNDİ

Yiğit Bulut seçimlerden önce yaptığı açıklamalarda Merkez Bankası'na eleştirilerde bulunarak mevzuatın değişebileceğini açıklamıştı. İşte Yiğit Bulut'un o sözleri;

Merkez Bankası'nın mevzuatı değişir mi, bazıları "asla değişemez, değişmesi mümkün değil" diyor.. Sanki anayasanın değişmeyecek maddelerinden bahsediyorlar. Merkez Bankası'nın mevzuatı da Türk ekonomisinin daha hızlı büyümesi için, Merkez Bankası'na yeni hedefler eklenmesi gerekiyorsa Merkez Bankası mevzuatında Sayın Başbakan'ın uygun gördüğü takdirde değişiklik yapma durumu çıkabilir.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)