BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez'in faiz kararı sürpriz oldu----

Merkez'in faiz kararı sürpriz oldu

Merkez'in faiz kararı sürpriz oldu
27 Ağustos 2014 - 17:25 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, Merkez Bankası'nın faiz koridoru üst bandını indirmesinin sürpriz olduğunu açıkladı

TCMB Para Politikası Kurulu'nun kararlarını değerlendiren Morgan Stanley, faiz koridorunun üst bandının 75 baz indirilmesinin sürpriz olduğunu bildirdi.
TCMB'nin bu kararını sürpriz olmasına 2 neden işaret eden Morgan Stanley, ilk neden olarak TCMB'nin geçmiş açıklamalarında sıklıkla faiz koridoru üst bandının kur baskılarına karşı iyi bir silah olduğunu ve bankaya esneklik sağladığını vurgulamasını işaret etti. İkinci neden olarak ise Faiz koridoru üst bandının yerel bankalar açısından kredi faizlerini fiyatlamak için kullanılmasını işaret eden Morgan Stanley, TCMB'nin kredi büyümesini sınırlamak istediği ortamda bu göstergenin gevşetilmesinin şaşırttığını vurguladı.
Morgan Stanley, TCMB'nin bu toplantıda politika faizini indirmesini beklemediklerini hatırlatırken, bu çeyrek için 25 baz puanlık faiz indirimi beklentilerinin de gerçekleşmesinin 
çok muhtemel olmadığını gördüklerini ifade etti. 
TCMB'nin daha ihtiyatlı bir yaklaşım içine girdiğini öngören Morgan Stanley, bu yıl faiz indirimi olmasını beklemediklerini, ancak faiz koridorunun üst bandında daha fazla indirimi göz ardı etmediklerini de vurguladı. 
Morgan Stanley, faiz tahmininin değişmesinin büyüme veya enflasyon tahminlerine etkisi olmadığını da belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)