BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez’in doğru adımları etkili olacak mı?----

Merkez’in doğru adımları etkili olacak mı?

Merkez’in doğru adımları etkili olacak mı?
29 Ocak 2014 - 16:33 www.finansgundem.com

Merkez Bankası’nın faiz kararına rağmen doların yükselişine ilginç bir yorum ALB’den geldi

BORSAGUNDEM.COM

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, Merkez Bankası’nın rekor faiz artırımı kararından sonra dolarda yaşanan şok gelişmeleri Borsagundem.com için yorumladı. İşte o değerlendirme:

USDTRY paritesi dün akşam açıklanan ve beklentiden hayli yüksek olan Merkez Bankası faiz artırımları sonrasında tekrar 2.1650 seviyesinden destek alıp yükselmeye başladı. Sabah saatlerinden itibaren ise yükseliş hızlandı. Piyasanın özellikle şirketlerin Merkez’in Faiz artırımı sonrası USDTRY’de görülen düşüşü alım fırsatı olarak kullandığını, yine bugün FOMC Toplantı kararı öncesinde alımların etkili olduğunu görüyoruz.  Bugün yapılacak olan FOMC Toplantısı’nda FED’in varlık alımlarında 10 milyar USD azaltım yapması bekleniyor. Azaltımın 10 milyar USD üzeri olması paritede görülen yükselişe hız verebilir. Zaten mevcut durumda TL de satış baskısı sürmektedir.  

Paritede bugün teknik seviyelerin sağlıklı çalışmadığını görmekteyiz. Merkez Bankası güven sağlasa da bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek seçimlerin etkisi ile politik risk unsuru diğer yandan yurt dışında artan parasal genişlemenin beklentilerden yüksek azaltılması riski USD’nin değer kazanmasının ana etkenleridir. Merkez Bankası doğru adımları atmış bulunmakla birlikte bugün kritik bir gün olması sebebiyle volatilitenin yüksek olduğunu görüyoruz. 2.3000 seviyesi üzerinde tutunması halinde yakın vadede risk olarak algılanması ve 2,39 tarihi rekor denemesi beklenmelidir. Fakat Merkez’in doğru adımı USDTL tarafındaki sert hareketleri önümüzdeki günlerde frenleyebilir.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)