BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMerkez’den sonra sıra kamu bankaları yönetiminde mi?----

Merkez’den sonra sıra kamu bankaları yönetiminde mi?

Merkez’den sonra sıra kamu bankaları yönetiminde mi?
09 Haziran 2023 - 09:06 www.finansgundem.com

Mehmet Şimşek, yeni bir program ve güçlü bir kadroyla ekonomide söz sahibi olmak istiyor. Değişim, Merkez Bankası ile başladı…

FİNANSGUNDEM.COM

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görevi devralmasının ardından ilk operasyonu Merkez Bankası’nda yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na Dr. Hafize Gaye Erkan atandı.

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı'na getirildi. Şimdi gözler ekonomi bürokrasisindeki isimlere çevrildi. Özellikle de “kamu bankalarında bir değişim olacak mı?” sorusu kısa sürede netleşecek.

Üç kamu bankası (Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank) müdürleri Alparslan Çakar da Abdi Serdar Üstünsalih de Osman Arslan için kritik bir döneme girildi. Araya Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri girince her sene mayısta yapılan kamu bankalarının genel kurulları ertelenmişti.

Genel kurullar bayramdan sonraki ilk hafta yapılacak.

Mehmet Şimşek haftaya bankalarla bir araya gelecek

 

Mehmet Şimşek: Önceliğimiz güvenilir bir program tasarlamak

 

Nebati'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakikatler27 Haziran 2023 21:30

    Mehmet Şimşek Kardeşim; Üç kamu bankası genel müdürüde parti militanıdır.Üçünüde al görevden...Milletin rezervini arka kapıdan satan bunlar değil mi?Şimdi sorsanız talimat geldi yaptık derler ikinci sorunuzda şu olsun o zaman ...Her işi talimatla yapıyorsanız size ne gerek var?Bostan korkuluğu musunuz?