BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez'den ölçülü faiz indirimi beklentisi----

Merkez'den ölçülü faiz indirimi beklentisi

Merkez'den ölçülü faiz indirimi beklentisi
19 Ocak 2015 - 11:51 www.finansgundem.com

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Bahçıvan, yarın Merkez Bankası’nın faizde ölçülü bir indirim yapmasını beklediğini açıkladı

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, yarın Merkez Bankası'nın faizde ölçülü bir indirim yapacağını düşündüğünü söyledi. "2008 krizinden sonra başrolü alan merkez bankaları artık tıkanıyorlar gibi" diyen Bahçıvan, Türkiye’nin hala mevduat fakiri bir ülke olduğunu belirtti.

KURA KARŞI HASSASİYET YÜKSEK

Bahçıvan, özel sektörün sorunlu olduğuna dikkat çekerek “Özel sektör borçlarını TL’ye çevirmemiz lazım” dedi. Kura karşı hassasiyetin Türkiye’de yüksek olduğuna dikkat çeken Bahçıvan, en ufak kurda oynamanın bir haftayı götürdüğünü söyledi. Bahçıvan, “Herkes enflasyondan korkar, Türk insanı kurdan korkuyor” dedi.

Bahçıvan, "Bütçe bu kadar kuvvetliyken Türkiye’nin bunu iyi kullanması lazım, umarız bu yapısal reformlar içine girecek konular sanayiye de fayda sağlar, en büyük yapısal reform bürokraside inovasyon olacaktır" dedi. Bahçıvan, bürokraside inovasyonun şart olduğunu belirterek "Doğalgazda indirim coşku verir, Botaş’ın zararı ne bitmez bir zararmış, doğalgaza zam yapmadan devam etmenin Türk sanayicisi için motivasyon sağlayacağını düşünmüyorum" dedi.

KALİTELİ BÜYÜME İÇİN 1-2 PUAN FEDAKARLIK YAPILABİLİR

"Türkiye’nin sürdürülebilir kaliteli bir büyümeyi sağlaması lazım" diyen Bahçıvan, Türkiye’nin kaliteli bir büyüme adına büyümeden 1-2 puan fedakarlık yapabileceğini ifade etti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)