BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez’de ‘politika’ değişimi beklenmiyor----

Merkez’de ‘politika’ değişimi beklenmiyor

Merkez’de ‘politika’ değişimi beklenmiyor
16 Eylül 2021 - 08:31 www.finansgundem.com

Ekonomistlerin beklentilerine göre, yeni Japonya Başbakanı, BOJ'da politika değişimini başlatmayacak

Bloomberg anketine göre, bu ayın sonlarında göreve başlayacak olan yeni Japon başbakanı, merkez bankasını parasal ayarlarını değiştirmeye zorlamak için maliye veya diğer politikaları yeterince değiştirmeyecek.

47 ekonomistten biri hariç tamamı, Japonya Merkez Bankası'nın 22 Eylül'de sona erecek iki günlük toplantıda getiri eğrisi kontrolü ve varlık satın alma programlarını değiştirmemesini bekliyor.

Bu sonuç, iktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin bir sonraki başbakanı temel olarak belirleyen bir liderlik oylamasına sahip olmasından bir hafta önce ortaya çıktı.

Ankette ortaya çıkan şu şekilde özetlendi:

BOJ bağımsız kalırken, dünyanın dört bir yanındaki muadilleri gibi, politikacıların görüşlerinin farkında olacak. Eski Başbakan Shinzo Abe buna iyi bir örnek: Devasa genişleme yoluyla enflasyonu canlandırma hedefi merkez bankası tarafından hayata geçirildi. Yine de, 29 Eylül'deki kazanan için çok az somut beklenti var.

Ankete katılanların yaklaşık % 84'ü yeni siyasi liderliğin bir sonucu olarak para politikasında anlamlı bir değişiklik olmayacağını tahmin ederken, diğer % 14'ü bunu söylemenin zor olduğunu belirtiyor.

Bunun da ötesinde, küresel merkez bankacılığı topluluğunun çoğu gibi, BOJ da yapabileceklerinin sınırlarını zorluyor.

Deutsche Bank Group baş ekonomisti Kentaro Koyama, "Japonya'nın ekonomi politikasının öncü rolü şimdiden parasal gevşemeden maliye politikasına kaymıştır. Yeni bir liderlik altında bu aynı kalacak.” dedi.

BOJ'un önümüzdeki hafta yapacağı toplantının kilit gündem maddelerinden biri, Vali Haruhiko Kuroda ve yönetim kurulunun yaz boyunca Kovid vakalarındaki artışın ekonomik etkisini nasıl değerlendireceği olacak. Bazı yönetim kurulu üyeleri, salgının toparlanmayı geciktirdiğini zaten belirtmişti.

Bu arada, ülkenin kilit ekonomik merkezlerinden bazıları bu ayın sonuna kadar olağanüstü hal altında kalacak.

Hiçbir ekonomist, merkez bankasının, iki ay önceki bir ankette önceki % 18 beklentisinden aşağı, yılın son üç ayında Kovid ile ilgili tedbirlerin ölçeklendirildiğinin sinyalini verdiğini görmüyor.

Asya borsalarında veri akışı ile karışık seyir

 

Fed takvimi altını düşürdü

 

İngiltere kabinesinde değişiklik

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)