BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez'de kritik toplantı öncesi değişiklik----

Merkez'de kritik toplantı öncesi değişiklik

Merkez'de kritik toplantı öncesi değişiklik
08 Nisan 2021 - 14:01 www.finansgundem.com

Piyasalar Merkez Bankası'nın 15 Nisan toplantısını beklerken, PPK'da değişiklik yapıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 15 Nisan'da yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısı öncesi kurul üyeliğinde değişiklik yapıldı.

TCMB Kanunu'nun 22/A maddesi uyarınca, Banka Meclisi Üyelerinden Prof.Dr. Elif Haykır Hobikoğlu Para Politikası Kurulu Üyesi olarak görev yapmak üzere seçildi.

TCMB'den yapılan açıklamaya göre Hobikoğlu, 15 Nisan 2021 Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu Toplantısına katılacak.

Merkez Bankasından yapılan açıklama şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu'nun 22/A maddesi uyarınca, Banka Meclisi
Üyelerinden Prof.Dr. Elif Haykır Hobikoğlu Para Politikası Kurulu Üyesi olarak görev yapmak üzere
seçilmiştir.

Sayın Hobikoğlu, 15 Nisan 2021 Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu Toplantısına
katılacaktır."

Prof.Dr. Elif Haykır Hobikoğlu kimdir?

1977 yılında Ankara’da doğan Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başladı. 2003 yılında yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Ekonomi alanında yüksek lisansını tamamladı. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Bölümü, İktisat Bilim Dalından Doktora derecesi aldı. 2014 yılında Makro İktisat Alanında Doçent unvanını aldı ve aynı alanda 2019 yılında profesör olarak atandı.

Makro iktisat, para politikaları, davranışsal finans, büyüme ve kalkınma alanlarında çok sayıda kitap ve akademik çalışmaları bulunmakta. Evli ve üç çocuk annesi. MHP eski Kırşehir Milletvekili Mustafa Haykır’ın kızı.

Halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Teknoloji ve Sanayi İktisadı Anabilim Dalında görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, 18 Mayıs 2020 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapmakta.

Merkez Bankası üzerindeki yeni baskı: Enflasyon

Enflasyon sonrası gözler Merkez’de

Merkez'den Hazine'ye 189 milyar TL

TCMB Başkanı Kavcıoğlu: TL'nin itibarını sağlayacağız

 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FX08 Nisan 2021 23:41

    Aldıgı kararın hiçbi anlamı olmaz ortada güvenin esamesi yok ne karar alacakki fasafiso oratacag gerisinin dogmalarını günümüze uyarlamaya kalkarak akademik çağa uygun ekonomik verilerin dışında kalmanın sonsuz ızdırabı sürmenin dışında

  • Okie Dokie08 Nisan 2021 15:15

    Hobikoğlu ateşle oradan bir 200 baz puan faiz artışı. Yoksa dolarlarımızı alır memleketimize geri döneriz haaaa. Biliyorsun kasada eksi 48 milyar dolar var. Ne kadar faiz o kadar dolar. Faiz yoksa dolar da yok.

  • Metal yorgunluğu08 Nisan 2021 15:48

    Diyelim ki 200 bp artış geldi.. Yabancı yatırımcı nerden bilecek 1 ay sonra 500 inmeyeceğini.. Bu güven kaybı tamiri nasıl olacak; 2023'te ancak olur yeni bir Başkan ile benim düşüncem. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Hasan08 Nisan 2021 15:05

    Faiz indimi planları yapılıyor, eğer yaparlarsa dolarda direk 9 tl.

  • Vatandaş 08 Nisan 2021 15:03

    Bunlar şimdi haftaya faizi düşürürler mi sanki değişiklikler ona göre yapılıyor, öyle olursa seyreyleyin kurlardaki cümbüşü...

  • Ali08 Nisan 2021 14:43

    Yıllardır seçilen grup aynı, geçmişte de hep böylemiydi? Bir kişinin siyasi tutumu iyi bir mevkiye gelmek için yeterli mi? Ben aslında gelecek için üzülüyorum. Bir taraftan para içinde yüzenler, bir taraftan çocukları için mütevazi hayat sürüp geçinmeye çalışanlar. Onca emekten sonra işe giremeyen çocuklar😶 adil olunabilse keşke.

  • iso08 Nisan 2021 14:12

    MHP milletvekilinin kızı... Ülkede insan bitti her yere yandaşlar yandaşlar... sürpriz faiz indirimi gelebilir.