BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez indirimi ile faiz dünyanın en düşük seviyelerine indi----

Merkez indirimi ile faiz dünyanın en düşük seviyelerine indi

Merkez indirimi ile faiz dünyanın en düşük seviyelerine indi
18 Mart 2020 - 11:58 www.finansgundem.com

Merkez'in acil faiz indirimiyle Türkiye, dünyanın en düşük reel faiz veren ülkelerinden biri oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın koronavirüsle mücadele için acil faiz indirimine giderek politika faizini 100 baz puan düşürmesi ve çeşitli likidite önlemleri açıklaması Türkiye'nin enflasyona göre ayarlanmış reel faizini dünyanın en düşük seviyelerine yaklaştırdı. 

Erkene alınan toplantıda politika faizi yüzde 10.75'ten yüzde 9.75'e düşürüldü. Goldman Sachs Group ekonomistleri gelecek toplantıda da 75 baz puanlık faiz indirimi beklediklerini açıkladı. 

Faiz indirimiyle Türkiye'nin reel faizi eksi yüzde 2.6 olarak ABD, İngiltere ve Euro Bölgesi'nin altında kaldı. Şubat ayında enflasyon yıllık yüzde 12.4 ile Ağustos'tan beri en yüksek seviyeye çıkmıştı. Politika yapıcılar enflasyonun yıl sonunda yüzde 8.2 olacağını öngörüyor. 

Merkez Bankası'nın dünkü adımı petrol fiyatlarındaki çöküş ve virüs salgınıyla mücadele etmek için küresel Merkez Bankalarının attığı adımların ardından geldi, böylece banka yedi kez üst üste Faiz indirimi yaptı. Banka ayrıca koronavirüsün ekonomiye olumsuz etkilerini sınırlamak adına bazı tedbirler de açıkladı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abdulbaki19 Mart 2020 14:07

    Merkez Bankası borç verme faiz oranı yüzde 11,25, bu ortamda borç verme faiz oranını da yüzde 10'a indirerek marjı daraltması beklenirdi.