BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez faizi Mayıs'da indirir mi?----

Merkez faizi Mayıs'da indirir mi?

Merkez faizi Mayıs'da indirir mi?
08 Mayıs 2014 - 13:26 www.finansgundem.com

Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok, Merkez Bankası'nın faiz indirimi için beklentilerini açıkladı

Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimini 22 Mayıs PPK toplantısında değil de, 24 Haziran PPK toplantısında yapmasını beklediklerini söyledi.

Gizem Öztok Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB Başkan Yardımcısı Turalay Kenç'in munzama ödenecek faizin %3'ü geçmemesi gerektiğine atıfta bulunduğuna değinerek, kısa vadede munzama faiz ödeneceğine ilişkin açıklama görülebileceğini kaydetti ve %3 rakamının da beklentilerine paralel olduğunu söyledi.

Öztok, bu tarz bir açıklama için PPK’nın toplanmasına gerek olmadığını, dolayısıyla her an bu tarz bir uygulama duyurusu gelebileceğini, fakat bunun artık bankacılık endeksinde bir etkisi olmayacağını ifade ederek, "Çünkü çokça konuşulup fiyatlandı ve ödenecek Faiz de limitli" diye konuştu.

Öztok, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Enflasyonda belirgin iyileşme olana kadar sıkı para politikası devam edecek. Burada detay önemli. Hatırlanacağı üzere Erdem Başçı en son, faizde sınırlı bir indirim olsa dahi bunun hala sıkı para politikasına denk geldiğinin altını çizdi.

Yani “sıkı para politikası devam edecek” demek faiz düşmeyecek şeklinde algılanmamalı. Faizde sınırlı ve kontrollü bir indirime piyasalar hala inandığı için şuanda 2 yıllık benchmark faizi %9’un altında işlem görüyor.

TCMB’nin faiz indirimi 22 Mayıs PPK toplantısında değil de 24 Haizran PPK toplantısında yapmasını bekleriz."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)