BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez Bankası'nın Olağanüstü Genel Kurulu bugün yapılacak----

Merkez Bankası'nın Olağanüstü Genel Kurulu bugün yapılacak

Merkez Bankası'nın Olağanüstü Genel Kurulu bugün yapılacak
17 Ocak 2019 - 09:56 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, bugün Ankara'da toplanacak.

Merkez Bankası'nın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı bugün saat 10.30'da Ankara'da gerçekleştirilecek. Üç gündem maddesi ile toplanacak Genel Kurul'un, birinci gündem maddesi açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması olacak. 

Banka esas mukavelesinde yer alan "Genel Kurul toplantıları her yılın nisan ayı içinde ve banka meclisinin tespit edeceği günde toplanır" ifadesinin "Genel kurul toplantıları her yıl hesap dönemi sonundan itibaren üç ay içinde ve banka meclisinin tespit edeceği günde toplanır" şeklinde değiştirilmesi ise ikinci gündem maddesi olarak görüşülecek.

Üçüncü gündem maddesini de bankanın 2018 yılı dönem kârından avans dağıtımı yapılmasına karar verilmesi hususunun Genel Kurul'un onayına arzı oluşturacak.

37 milyar lira aktarılacak

Merkez Bankası'nın normalde nisan ayında yapılan Genel Kurulu'nu erkene çekmesine ilişkin daha önce açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "piyasaya daha erken likidite sağlamak için yapılıyor" şeklinde konuşmuştu.

Bakan Albayrak ayrıca, TCMB'den Hazine'ye devredilecek kârın 20 milyar liralık beklentinin çok üzerinde 37 milyar TL olarak gerçekleştiğini ve bu tutarın önemli bir kısmının ocak ayında devreye gireceğini söylemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)