BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası'nın 33 ton altını var----

Merkez Bankası'nın 33 ton altını var

Merkez Bankası'nın 33 ton altını var
10 Nisan 2015 - 06:12 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, “Merkez Bankası nezdinde yaklaşık 33 ton altın bulunuyor. Toplam altın rezervi 529 ton civarında” dedi

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 83. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, bir soru üzerine, Merkez Bankası nezdinde 33 ton altın bulunduğunu belirterek, toplam altın rezervinin de 529 ton civarında olduğunu bildirdi.
Sözkonusu miktarın 413 tonunun bankalardan zorunlu karşılıklara karşı alınan altın olduğunu belirten Başçı, şunları söyledi:
“Bankalar altın mevduatı da kabul etmeye başladılar. Altın mevduatının belirli bir kısmı Merkez Bankası’nda bloke olarak, zorunlu karşılık olarak tutulmaktadır. Ayrıca Türk Lirası mevduatın da bir kısmını altın olarak tutma imkanına kavuşturduk. Dolayısıyla her 100 liralık mevduatın 30 lira karşılığını bankalar bizde altın olarak tutabiliyorlar. Onun dışındakiler bizim mülkiyetimizde. Burada da toplam 116.1 ton bulunuyor.”

Yeni üyeler

Merkez Bankası’nın 30 Nisan itibarıyla boşalacak Banka  Meclisi üyeliklerine Nurullah Genç ile Necdet Şensoy, Denetleme Kurulu  üyeliklerine de Ömer Duman, Mehmet Babacan ve Ahmet Fethi Toptaş seçildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)