BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkez Bankası'nı yağmalayacaklarmış----

Merkez Bankası'nı yağmalayacaklarmış

Merkez Bankası'nı yağmalayacaklarmış
28 Temmuz 2015 - 06:42 www.finansgundem.com

Yunan Syriza hükümeti içindeki şahin kanadın, maaş ödemek için Merkez Bankası rezervlerine el koymayı planladığı ortaya çıktı

İflastan ‘şimdilik’ kurtulan komşu Yunanistan, iktidardaki Syriza hükümetinin Merkez Bankası’nı yağmalama planı yaptığı iddiasıyla çalkalanıyor.

Yunanistan’da iktidarı elinde bulunduran Radikal sol koalisyon Syriza’ya mensup bazı milletvekilerinin, Avrupa Birliği ile kredi pazarlıkları sürerken, ülkeyi kurtarmak adına, Yunan Merkez Bankası’na baskın düzenleyip paralara el koyma planı yaptığı öne sürüldü.
Reuters haber ajansı, eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis ile eski Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis’e atfedilen planın ne kadar ciddi olduğunun bilinmediğini belirterek, iki bakanın da görevden alındığını hatırlattı. Ancak Yunan muhalefet partileri konunun açıklığa kavuşturulması için bastırıyor.

Bayrak açtı, kovuldu

Bilindiği gibi Yunanistan, iflastan kurtulabilmek için Avrupa Birliği (AB), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) oluşan alacaklılarıyla çok ağır şartlar içeren 86 milyar euro’luk yeni bir kurtarma paketi için anlaşmaya varınca iktidardaki Syriza partisi karışmıştı. Syriza’nın 149 milletvekilinin dörtte bire yakını büyük tasarruf önlemleri içeren anlaşmaya karşı çıkmış, Başbakan Aleksis Çipras partisini bir arada tutabilmek için yoğun çaba sarfetmişti.       
Şahin kanatta yer alan ve kurtarma paketine bayrak açtığı için görevden alınan eski Enerji Bakanı Lafazanis pazar günü Yunan RealNews’te yayınlanan söyleşisinde, hükümete Avrupa Merkez Bankası’na meydan okumak için Yunan Merkez Bankası’nın rezervlerine el atma tavsiyesinde bulunduğunu anlattı.
Euro’dan çıkıp drahmi’ye dönme taraftarı olan Lafazanis, bu tavsiyeyi euro’dan çıkma durumunda emekli maaşlarını ve kamu personelinin ücretlerini ödeyebilmek adına yaptığını söyledi. Lafazanis, “Bunun gerekçesi Yunan ekonomisi ve Yunan halkının ayakta kalması... Anayasa’nın her hükümete verdiği görev de bu” dedi.

Paralel vergi ekibi...

Ancak Lafazanis, İngiliz Financial Times gazetesi tarafından kendisine atfedilen, “Yunan Merkez Bankası Başkanı Yanis Sturanaras kasanın boşaltılmasına karşı çıkarsa tutuklansın” talimatını yalanlayarak, söz konusu haberi “yalan, fantezi, spekülasyon ve eski Moda komünizm karşıtlığı” olarak nitelendirdi.     

Yunan Kathimerini gazetesi ise, eski Maliye Bakanı Varufakis iş başındayken, bilgisi dahilinde, Syriza içinde küçük bir grubun Yunanlıların online vergi şifrelerini kopyalayarak, paralel bir ödeme sistemi oluşturmaya çalıştığını yazdı. İddia edilen bu çalışmaya göre, euro olarak tutulan paralel sistem hemen drahmi’ye çevrilebilecekti. Varufakis haberle ilgili bir açıklama yapmadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)