BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez Bankası'ndan zorunlu karşılık hamlesi----

Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık hamlesi

Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık hamlesi
27 Kasım 2020 - 00:39 www.finansgundem.com

Merkez Bankası, Türk lirası zorunlu karşılık oranını, vadesiz, 1 ay ve 3 aya kadar vadeli hesaplar için yüzde 4'ten yüzde 6'ya yükseltti

Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, bankaların tabi olduğu zorunlu karşılık uygulamasında yabancı para ve TL cinsinden, vadesiz ve kısa vadeli mevduatı 2'şer puan arttırıldı.

Buna göre, Türk lirası zorunlu karşılık oranı, vadesiz, 1 ay ve 3 aya kadar vadeli hesaplar için yüzde 4'ten yüzde 6'ya çıkarıldı. Yabancı parada ise vadesiz ve 1 yıla kadar vadeli hesaplarda yüzde 17'den 19'a yükseltildi.

Müstakrizlerin fonları ile ilgili oran bir yıl için yüzde 4'ten yüzde 6'ya çıkarıldı. Diğer vadeler için TL'de 6 aya kadar yüzde 4, 1 yıla kadar yüzde 2 ve bir yıldan uzun vadeler için oran yüzde 1, yabancı parada 1 yıl ve uzun vadede oran yüzde 13 olarak kaldı.

Merkez Bankası ayrıca, borç vermeyi teşvik etmek için önceden rezerv oranı şartlarını bankaların kredi büyümesine bağladığı bir kuralı da kaldırdı. Buna göre, bankalara uygulanacak zorunlu karşılıklar için gerekli olan kredi büyüme oranı şartını kaldırılmış oldu.

Tebliğ 11 Aralık 2020 tarihinde yürürlüğe girecek.

MB: Zorunlu karşılık değişikliğine ihtiyaç var

 

TCMB'den zorunlu karşılık hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)