BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası'ndan müdahale gelebilir----

Merkez Bankası'ndan müdahale gelebilir

Merkez Bankası'ndan müdahale gelebilir
03 Haziran 2013 - 14:45 www.finansgundem.com

Gezi Park'ı olayının Türkiye’deki piyasalarda yarattığı sarsıntı, yabancı medyaya da yansıdı

Wall Street Journal, “Protestolar, Türk piyasalarında gümbürtü yarattı” derken Merkez Bankası’nın müdahale edebileceğini öne sürdü.
ABD’nin borsa ve iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, borsa, tahvil ve liranın piyasalarında kaydedilen düşüşlere dikkat çektiği haberinde bazı analizlerin lirayı korumak amacıyla Merkez Bankası’nın devreye girebileceğini söylediklerini kaydetti.
WSJ, Türk piyasalarının protestolar öncesi de gerilediğini anımsattığı haberinde Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın geçen Cuma günü Bankanın lirayı desteklemek amacıyla önlemler üzerinde durduğunu söylediğine de dikkat çekti.
Haberde Londra’daki Standard Bankası’nın yükselen piyasaları araştırma bölümü başkanı Tim Ash’in değerlendirmeleri de aktarıldı. Ash, “Merkez Bankası’nın lirayı desteklemek üzere sözlü ve doğrudan müdahale ederek ağırlığını koymasını beklerdim” dedi.

 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)