BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık Merkez Bankası'ndan ihtiyaç kredilerine kritik düzenleme----

Merkez Bankası'ndan ihtiyaç kredilerine kritik düzenleme

 Merkez Bankası'ndan ihtiyaç kredilerine kritik düzenleme
13 Mart 2023 - 16:00 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bankalara gönderdiği talimatında ihtiyaç kredilerine yönelik getirdiği örtülü sınır uygulamasında 70 bin TL'lik bir sınır belirledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ihtiyaç kredisine yönelik örtülü üst sınır uygulamasına tutar sınırı getirdi.

Bloomberght'de yer alan habere göre, ihtiyaç kredilerinde 70 bin liraya kadar olan kısmın menkul kıymet tesisinden muaf tutulduğu belirtildi. Uygulama talimatında deprem bölgesi ve bazı SGK borcu olanlara yönelik kullandırılacak krediler de muafiyet kapsamına alındı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ihtiyaç kredilerine dönük yeni bir düzenleme yapmıştı.

Buna göre, ihtiyaç kredilerinde, ticari krediler için uygulanan şekle benzer bir faiz sınırı konulurken, bunun üzerine çıkılması halinde menkul kıymet tutma yükümlülüğü getirilmişti.

Tüketicilere kullandırılacak ihtiyaç kredilerinde “faiz/kâr payı oranı Merkez Bankası tarafından ilan edilen bileşik referans oranının 1,8 ile 2,0 katı arasında olanlara birinci kademede, 2,0 katından yüksek olanlara ikinci kademede” menkul kıymet tutma zorunluluğu getirildi.

TCMB'den ihtiyaç kredilerine kritik düzenleme

 

İhtiyaç kredisi faizlerinde artış

 

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ağlama duvarı14 Mart 2023 07:12

    Gider ayak batırmadığı yer kalmadı.

  • Mehmet A. Bakır13 Mart 2023 19:32

    Serbest ekonomi modelinden KONTROLLÜ EKONOMİ ye geçtiğimizin ilanıdır bu düzenleme. Bankaların müdahale etmedikleri yer mi kaldı. Kur'a müdahale, vereceği krediye müdahale vs. Gider ayak iyice batırdılar.

  • Simge13 Mart 2023 21:06

    Sermaye kontrolü tam gaz bu süreç başladı ise bir ülkede ekonominin çıkışının olmadının beceriksiz ekonomi yönetiminin geri dönülmez bir krize ülkeyi soktunun caresizliginin beceriksizligin liyakatsızlıgın başarısızlıgın net göstergesidir

  • A .M Bakır13 Mart 2023 21:00

    Akılsız herifler hala ekonominin bitik oldunu bildikleri halde gercekleri bir türlü görmek istemiyorlar biat kültürü hepsini perişan edecek cehalet içinde hala farkında değiller yaşamlarının birgün yok olup biteceğini