BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMerkez Bankası'ndan faiz değişikliği beklenmiyor----

Merkez Bankası'ndan faiz değişikliği beklenmiyor

Merkez Bankası'ndan faiz değişikliği beklenmiyor
06 Mart 2019 - 09:41 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'nın faiz kararının izlendiği güne dolar/TL 5.39 civarından başladı. MB'nin bu toplantıda faiz adımı atması beklenmezken sıkı duruşa ilişkin ne yönde mesaj vereceği takip edilecek

Dün 5.37-5.40 aralığında dalgalanan dolar/TL kuru, Merkez Bankası'nın faiz kararının izleneceği güne 5.39 civarında başladı.

TCMB faiz kararını saat 14:00'da açıklayacak. Beklentilerin altında artış gösteren Şubat enflasyonunun ardından piyasalarda erken Faiz indirimi tartışılırken, "enflasyonda ikna edici bir düşüş görülene kadar sıkı duruş sürecek" mesajı veren TCMB'nin bugünkü toplantısında faiz indirimine gitmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Ancak karar metni, ilk faiz indiriminin zamanına ve yılın kalanında yapılacak faiz indiriminin miktarına ilişkin beklentiler açısından yakından takip edilecek. Enflasyondaki iyileşmeye paralel TCMB'nin faiz indirimlerine Haziran ayında başlaması ve seri indirimlerin yılın kalanında 500 baz puana ulaşması bekleniyor.

Dolar/TL saat 08:19'da 5.3897'de yer aldı. Aynı saatte euro/TL 6.0922 seviyesinde. Dolar endeksi ise ABD hizmetler sektöründe güçlü büyümeye işaret dünkü sürpriz verinin ardından dün gördüğü ve iki haftanın zirvesi olan 97'ye yakın 96.93'de.

ABD ile S-400 gerilimi

Yurt içi piyasalarda ABD ilişkilere yönelik kaygılar baskı unsuru olarak öne çıkıyor.

ABD ordusunun Avrupa'daki güçlerinden sorumlu General Curtis Scaparrotti, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini satın alma planlarından vazgeçmemesi halinde ABD'nin F-35 savaş uçaklarını Türkiye'ye satmaması gerektiğini söyledi.

Scaparotti, dün Senato'nun silahlı hizmetler komisyonuna yaptığı açıklamada, "Verebileceğim en iyi askeri tavsiye özellikle de Rus hava savunma sistemlerini kullanan bir müttefikle çalışmamak ve F-35'lerin sonunu getirmemek, uçurmamak olur" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)