BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerkez Bankası’ndaki değişim yabancıları ‘şok’ etti----

Merkez Bankası’ndaki değişim yabancıları ‘şok’ etti

Merkez Bankası’ndaki değişim yabancıları ‘şok’ etti
20 Mart 2021 - 12:07 www.finansgundem.com

Beklentilerin üzerinde faiz artırdığı için ayakta alkışlanan ‘Ankara’nın cesur bankacısı’ olarak nitelendirilen Naci Ağbal görevden alınınca yabancı basıda başlıklar: "Şok adım" oldu

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal'ın gece saatlerinde Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alınması uluslararası basında da yankı buldu. Faiz artırımı sonrası Naci Ağbal’ı “Ankara'nın cesur bankacısı” başlığıyla  ayakta alkışlayan yabancı basın ‘şok’ oldu.

İngiliz Financial Times gazetesi kararı “şok adım” olarak duyururken, Ağbal'ın TL'yi kurtarmak için göreve geldiği kasım ayından bu yana politika faizini toplamda 875 baz puan artırdığı ve Türkiye'yi geleneksel para politikalarına döndürme sözü vererek yatırımcıların takdirini kazandığı hatırlatıldı.

Yeni MB Başkanı Kavcıoğlu ile ilgili bilinmeyenler

Ağbal'ın normal görev süresinin dört yıl olduğu ancak sadece dört ay görevde kalabildiğine dikkat çeken FT, bankanın iki gün önce enflasyonu dizginlemek için 200 baz puanlık faiz artışına gittiğini, bu rakamın piyasa beklentilerinin iki katı olduğunu anımsattı.

‘YENİ BAŞKANI BEĞENMEDİLER

Ağbal'ın yerine atanan Şahap Kavcıoğlu'nun eski AKP milletvekili ve hükümete yakın Yeni Şafak'ın köşe yazarı olduğunu aktaran FT, “Gece yarısı yapılan atamanın yatırımcıların yeni doğan umutlarını sarsması muhtemel” dedi. Yüksek faizden nemalan ve artırımların devam etmesi için Ağbal’a övgüler yağdıran yabancılar ilk günden olumsuz hava yaratmaya başladı.

Ağbal Twitter hesabından açıklama yaptı

 

3 BAŞKAN KOVULDU
Kavcıoğlu'nun 2019 sonrasındaki dördüncü başkan olduğunu ve Kavcıoğlu'ndan önceki üç başkanın dört yıllık görev süreleri dolmadan kovulduğunu hatırlatan FT, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun süredir faizlerin düşük kalmasını istediğini ve faizin sebep enflasyonun netice olduğu yönünde alışılmamış bir teoriyi savunduğunu ifade etti.

BLOOMBERG: YENİ BAŞKAN ERDOĞAN GİBİ DÜŞÜNÜYOR

ABD merkezli finans ajansı Bloomberg ise Erdoğan'ın düşük faiz savunucusu bir ismi TCMB Başkanı olarak atadığına işaret etti.

Beklentilerin üzerinde gelen Faiz artışından iki gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Naci Ağbal'ı görevden aldığına dikkat çeken Bloomberg, Erdoğan'ın enflasyonun nedeni olarak yüksek faize işaret eden alışılmadık teorisini hatırlattı.

Yeni atanan başkan Şahap Kavcıoğlu'nun hükümet yanlısı gazete Yeni Şafak'ta köşe yazarı olduğunu hatırlatan Bloomberg, söz konusu gazetenin cuma günü manşetten son faiz kararını hedef alarak Ağbal'ın 83 milyon insana kulağını tıkadığını ve ekonomik büyümenin zararına ancak Londra merkezli sıcak para sahiplerinin yararına adım attığını yazdığını hatırlattı.

Bloomberg ayrıca, Kavcıoğlu'nun 9 Şubat tarihli yazısında, “Diğer ülkeler negatif faize sahipken Türkiye'de istikrarı yüksek faizde arayan köşe yazarları, bankacılar ve iş dünyası örgütlerini görmek üzücü” ifadelerini kullandığını ve Erdoğan gibi yüksek faizin enflasyona neden olacağı tezini savunduğunu aktardı.

YORUMLAR (99)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismet Aktuna22 Mart 2021 22:48

    Ekonomik ve finansal çalkantıya sebep olan, gece başını yastığa koyduğu zaman nasıl uyuyabiliyor? Merak ediyorum doğrusu.

  • Semra YALÇIN22 Mart 2021 22:35

    Türkiye'nin mağdurları arasına kadınlardan sonra Merkez bankası başkanları da eklendi. :-* 

  • Metin UZUN21 Mart 2021 23:57

    Gemi su alıyordu. Üstüne üstlük güvertede yangın çıktı. Bütün her şey bozuldu. Pazartesi ilk işim bankadan paramı çekmek olacak.

  • ase5321 Mart 2021 17:03

    nacinin gelmesiyde hata idi, gitmeside hata. mb baskaigi yapacak adamin cv sinde en azindan bi banka genel mudurluğu olmalı

  • Gönül ÇİÇEK21 Mart 2021 13:19

    Ak Parti ve temsil ettiği fikirlere katılmıyorum ancak Naci AGBAL, dürüst ve ileri görüşlü bürokrattı. Görevden alınmış olması, onun son FAİZ ARTIŞINI, emir komut almadan kendisinin UYGUN gördüğünü göstermektedir. 

  • ase5321 Mart 2021 17:01

    varlığın kadar darlığım var, kalkmiş fakir fukara edebiyati yapma burda. 3kurus maas alıp gelip burda ahkam kesme. senin gibi kırk kisiye maaş veriyoruz. kendini aydin zengin goren musvette seni

  • abdulbaki21 Mart 2021 11:46

    Yüksek faize karşı her prof ya da gazete yazarı merkez bankası başkanı olmaya aday. liste bir hayli uzun olmalı. 

  • doğru21 Mart 2021 09:55

    tutturmuşlar bir faiz lobisi , parası olan hiçbir zaman yüzde onbeş faıze parasını yatırmaz zenginler parasına en az yüzde elli üstüne  koyuyor, herşeyimiz algı ve siyaset...

  • Hasan Talip IŞIK21 Mart 2021 03:45

    Demokrasinin olmadığı tek adam yönetimlerinde her şey mubahtır. Adam daha koltuğuna ısınamadan yol verdiler. Bir çuval inciri BERBAT ettiler. Bundan sonra ne bu hükümet, nede ekonomi DİKİŞ tutmaz. Yazık oldu.

  • abdulbaki20 Mart 2021 23:23

    Murat Uysal'da düşük faiz tarafındaydı, adamın ne günahı vardı 

  • Negatif faiz20 Mart 2021 22:47

    Kasımdan beri faiz artıyor peki yabancı elini taşın altına koyup borsaya geldimi, hatır, naptı faizden memalandı, bu faiz yabancı para getirsin diye artırıldı ama para falan getirdikleri yok, en son artıştada bunu gördük bence faiz inmeli çünkü diğer türlü zaten yabancı gelmiyor

  • Alp20 Mart 2021 22:32

    Maalesef ülke ya yüksek faiz yüksek kur sarmalına girmiş bundan kurtulmanın tek yolu var turizmi canlandırmak aşıları hızlandırmak ihracatı artırmak ayrıca gerçek bir hukuk reformu ve güven ortamı Ama maalesef pazartesi biz %4 %5 yukarı döviz kuru görebiliriz panikle o faizdeki paralar hızlıca dövize geçebilir

  • düzeni üzen20 Mart 2021 22:17

    cb ekonomide acı reçete uygulamaktan kaçınılmıcagını soylemişti naci agbal getirilirken enflasyonla mücadele kararlılıkla sürdürülecekti peki ne degişti? sermaye yermi degiştirdi?

  • KARAMEL ŞİRİNYERLİ20 Mart 2021 22:11

    Alın sizlere faizi elinize verdilermi gelecek hafta alacağınız faizin % 10 gitti hayırlı olsun.

  • ZELİHA KARAKAŞLI20 Mart 2021 22:09

    sade yabancılarımı şaşkına çevirdi bizim sazanlar ve long  da olanlarıda şaşkına çevirdi.bana inandırıcı gelmiyor idi.tam tahmin ettiğim oldu malesef.

  • Republic Of Ottoman20 Mart 2021 21:47

    Rahip olayini hatirlayan varmi.. Amerikaya kafa tuttuk. Sonra amerikaya vermek zorunda kaldik. Ipin kopma noktasi orasiydi iste.Ekonomik olarak kafa tutamiyorsan eyvallah cekeceksin.Sonra duzeltmek icin firsatlar vardi. Ama gerekli hamleler yapilmadi.devlet verileri diyor enflasyon 12 ama faiz 10 .. Enflasyondan az faiz olurmu ? Sonradan ayiktilar.Faizi enflasyonun ustune getirdiler.. Ee bekleyeydin 3 4 hafta sonra adamin istifasini isteseydin.40 kurus dolar dustu. Simdi oda pazartesi gidecek faiz yine kucakta kaldi.. Ulkeyi bu hale getiren chp zihniyetidir. Ne yazik ki saglam bir muhalafet olmadigi icin bunlar istedigi gibi hareket ediyorlar. Vah ki ne vah..

  • eco20 Mart 2021 21:19

    Kesin yalan...yabancılar bununla hiç ilgilenmemiştir ya da göstermelik ilgileniyormuş gibi yapmışlardır...

  • Ds20 Mart 2021 19:59

    Merkez bankasının bir yılda sattığı 130 milyar doları toplayan doviz lobisi bayram yapıyordur!

  • doğru21 Mart 2021 09:51

    güzel yorum.

  • Rf20 Mart 2021 19:57

    Sadece bir kaç ay iş başında bırakmak! Resmen buna kovmak derler!

  • moko20 Mart 2021 19:45

    yabancı asıl şoku dolarlara el koyulduğu zaman görecek

  • pazarci20 Mart 2021 19:35

    faiz artirmayla ancak gunu kurtarirsin ve faiz lobisini /kan emicileri sevindirirsin,para dunyasinda kimse kimseyi bos yere ovmez 

  • AKADEMİK20 Mart 2021 19:31

    Tutturmuşlar hiçbir gercegi olmayan faiz yüksekliğinden faiz gelişmiş ülkelerde enflasyon eksi paraları değerli TL nin bırak değerini geçerliliği yok faizin eksi reel hicbir getirisi yok ondokuz yirmi mevduata eksi yazar paranı getiriyi bırak koruman bile mümkün degil yapılan her yanlışın arkası yeni yanlısı getiriyor pandoranın kutusu gibi tükeniş çaresizlik ve sıfır güven

  • reis20 Mart 2021 19:08

    şaşkın ördek geri geri yüzermiş..aslında güreşçi falan lazım hatta diplomada lazım değil.yoksa bunlar iş bilen adamla çalışamazlar nokta

  • Oksenis Karert20 Mart 2021 17:10

    Bir can yoldaşımızı kayıp ettik büyük üzüntü içerisindeyiz.Daha artırılacak çok faiz artırımları var idi.Böyle bir başkan daha bulacağımızı hiç zannetmiyorum.15-20 yıl da bir gelir.daha sizler ile güzel günlerimiz olacak ve MB dövize boğacak idik.demekki kader bu kadar izin verdi bizlere.olsun Türkiye tam bir para cenneti yeter ki zamanlamayı iyi ayarlayıverin.

  • AHMET ÖZBİR20 Mart 2021 16:58

    şu manşete bir bakarmısınız.piyasalar kapalı nereden biliyorsunuz yabancıların sok olduklarını nereden biliyorsunuz.istiyorunuz ki faizler % 50 olsun ülke batsın bitsin ekonomilerimiz kilitlensin.

  • ŞERAFETTİN20 Mart 2021 18:49

    Ekonomi istemekle duayla dinle imanla ortacağ gerisindeki dogmalarla düzelmez yönetilmez ilimle bilimle çağın gerektirdiği akademik verilerle aklın birleşmesiyle yönetilir

  • Dolares20 Mart 2021 16:57

    Doviz lobisi iş başında! MB nin kusa sürede sattığı 100 milyardan fazla dolaresi istifleye doviz lobisi yine malı götürecek! Vatandaşında malı eriyecek! Yola devam!

  • Ferdi20 Mart 2021 16:52

    Bu ulkenin kopekleri bu forumda havladigina gore Reis cok dogru bir adim atmis

  • zuzu20 Mart 2021 19:49

    sahibin iyi yerinden kemik atmış belli ki. kaç yerden maaş alıyon. yoksa bankamatik olanlardan mısın? yoksa torpille hızlı yükselenlerden mi?

  • Hoşt20 Mart 2021 19:05

    Birisinin köpeği olacagima ülkemin köpeği olurum.

  • yakhan20 Mart 2021 16:50

    2023 gelsede bunların topundan  kurtarsak..reis denen mahlukatta bir defolup gitse ülke düzelecek,,,hepsi kendi oyunu bu böyle biline ..agbal   haver vermeden 200 baz puan artıs yapmaz ..  dünyada  hiçbir ülkede millete zulmeden  böyl baskan  bulamazsınız (devlet baskanı tabiki)

  • ben ben20 Mart 2021 18:14

    hadi lan ordan.  Hata yaptı görevden alındı işte.

  • EFE20 Mart 2021 16:46

    PAZARTESİ YENİ SAFAK HALAY ÇEKER KINA YAKAR DOLAR 10 TL VATANA HAYIRLI OLSUN

  • Essr20 Mart 2021 19:58

    Hepsi doları toplamıştır.

  • Murat20 Mart 2021 16:33

    Faiz neye göre yüksek? Bu ülkede gerçek enflasyon kaç sizce? Açıklanan rakamlara inanan var mı? Iktidar dahil?

  • Alkisliyorum20 Mart 2021 17:02

    Bugün okuduğum en anlamlı tespit

  • Gökhan20 Mart 2021 16:25

    Faizler çıksa zam dolar çıksa zam inerken yok çıkarken çok.Maliyetler 1 oynuyorsa fırsaçılar 10 oynuyor zam yapıyor.Elbet maliyet oynayacak zam olacak ama Zamda fırsatçılara hayır

  • Bika20 Mart 2021 16:07

    Yabancı yatırımcının gözünde TCMB'nin kredisi zaten yoktu, N.Ağbal'a bakalım ne yapacak diye kredi açmıştı. Yabancı yatırımcı Zimbabve'ye gitmeyi artık tercih eder, risk yüksek olsa da daha fazla faiz veriyor.

  • kamil20 Mart 2021 16:07

    Faizlerin negatif olması lazım,,bütün Avrupa negatif.

  • Fan21 Mart 2021 15:52

    Avrupada enflasyon kac? Adamlarda enflasyonda yok faizde yok. Sen enflasyon oraninda faiz alirsan zaten hicbisey kazanmiyor oluyosun. Cahillik diz boyu

  • Ben Bilmem Başkanım Bilir20 Mart 2021 16:02

    Arkadaş çoçuk oyuncagımı merkez bankası başkanlıgı böyle ya.Murat ı getir olmadı bu çetin muratmış uysal olanı getir,yok bunuda begenmedim damat olsun o sözümüzden çıkmaz.Baktın işler çok çıkmaza salıyor damatıda al naciyi getir tam işler yoluna girecekken adam sadece beklentiden 100 baz puan fazla artırdı ki faizi merkez başkanı bagımsız siyasetten işte bu da kanıtı diye.Bu 100 bp artışı önden yüklemeli faiz artışıydı çok uzun süre artırılmayacak ve düşürmek için çok fazla beklememize gerek kalmayacaktı.Yatırımcılar artık bu ülkeye kolay kolay para sokmaz bu düzendekiler oldugu sürece.Ne oldu şimdi faiz artmasına ragmen kimse para getirmeyecek ülkeye borsadakiler kur daha fazla yükselmeden payını satıp çıkacaklar.Ne olacak bu şirketler nakit bulmak için güvensizlikten dolayı kredi sigortalarının(Cds) yükselmsiyle yüksek faizli döviz kredisi bulmak zorundalar ya da şirketleri ni 5 te 1 fiyatına satacaklar.İşlerine devam ederlerse bu borçlarının maliyetini fiyatlarına yansıtacaklar.

  • Hakkı20 Mart 2021 16:00

    Ekonominin silahı merkez bankasıdır.Bütün varlıkları yatırımda kullanıp merkez bankası rezervlerinide yatırımda kullanırsan doları dizginlemek için elinde döviz kalmayınca dolar fırlar.Boşalan Merkez bankası kasasını doldurmak için elbette faizi arttıracaksınız.Şimdi Merkez bankasının kasasını yüksek faiz vererek dolarla doldurmuşsanız bunu dolar ataklarına karşı yedekte silah olarak beköetmelisiniz.Ama yine yatırım için teşviklere kullanırsanız dolara karşı silahınız kalmadığı için dolar yükselmeye devam edecektir.Bu böyle devam eder.

  • Mehmet20 Mart 2021 15:57

    Abd yetkili ismi paranın balayinin bittiğini tekrar abdye döneceğini söylemişti. Yabancı o yüzden ab ve Türkiye den çıktı. Tahvillere doğru yolculuk başladı. Reis in tezlerine katılıyorum. Faiz ekonominin düşmanıdır. Bu arada agbal neden 200 baz puan birden artırdı. Herkes 100 puana raziydi. Is mi bu yaani

  • SAİT20 Mart 2021 15:32

    naci agbal azledilmesine teşekkürler etmiş..Allah razı olsun beni bu pis işten beladan kurtaranlardan diye dualar ediyormuş

  • Ne oluyor?20 Mart 2021 15:28

    Bu ülkeyi yeni şafak gazetesi mi yönetiyor?

  • Mehmet Yenili20 Mart 2021 15:06

    Yabancı iki aydan beri borsadan çıkış yapıyordu, demek ki yabancı biliyordu.

  • Tahmin20 Mart 2021 17:07

    Yurt dışından her işlem yapan yabancı değildir.

  • Cınay 20 Mart 2021 14:51

    Merkez bankasının başına Ahmet geçmiş, Mehmet geçmiş hatta ve hatta dünyanın en iyi ekonomi profesörü geçmiş hiç bir önemi yok. Bu net...Düzelme olmaz ... Aslında Naci Ağbal’ın yaptıkları doğru, merkez bankasında yeterli döviz kalmamış adam da döviz bulabilmek için haklı olarak faizleri artırıyor. Ne yapsın yani... Bunlarda aslında geçici çözümler... Gerçekten doların düşmesi için yapılması gerekenler 1 -Hukuk alanında yapısal reformlar ve yargının üzerinden hükümetin elini çekmesi. İşine geldimi, bu bağımsız yargının kararı, işine gelmedi mi ben bu kararı tanımıyorum da uymuyorum da diyerek kararı veren hakimlere ağza alınmayacak hakaretler edip sonra da sürgüne gönderirsen. İşte O zaman ekonomi böyle freni patlamış kamyon gibi baş aşağı gider... Yargının bağımsız olmadığı hiç bir yere kimse kalıcı para bağlamaz, bu net.

  • Muzaffer20 Mart 2021 17:06

    2013 Mayıs ayının verilerini hatırlıyor musunuz? Faiz,enflasyon,döviz,iç ve dış borç stoku.

  • EFE20 Mart 2021 14:50

    İŞTE ŞIMDİ ÇARŞI KARIŞACAK BU ÜKEYİ BU KADAR HIRPALAK YAZIKTIR GUNAHTIR DOLARCILAR HARAM DEĞIL DEDİĞİ GAVUR PARASINI CUKKALAYIP VOLE VURMAK İCİN HAZIR ŞAFAK GAZETESİ KINA DAĞITIYOR

  • mt20 Mart 2021 14:50

    Yazık, çok yazık. RTE sayesinde ülkede Merkez Bankasının ekonomik istikrar için olmazsa olmaz olan bağımsızlığına  zaten rahmet okunmuş iken 4 ay önce göreve getirdiği adamı geceyarısı kovarcasına azletmesi piyasalarda tam bir güvensizlik ve şok yaratacaktır. Deneme tahtası mı bu merkez bankası? O olmadı bu, bu olmadı o. Don değiştirir gibi adam harcıyorsun. Yazın bir yere. Ülke pazartesiden itibaren derin bir ekonomik kaosa girişin kapısı aralanmış olacaktır. Elim kırılsın bir daha oy verirsem.   

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ20 Mart 2021 14:47

    Pazartesi borsamız %10 artı yapar.

  • Ali20 Mart 2021 16:44

    Pazartesi sabah tamamen borsaya gir dostum o zaman. Ama akşama bir daha konuşalım eger ekrana hala bakabileceksen.

  • Mehmet20 Mart 2021 15:57

    Tabi tabi ayyynen

  • Cananbaşoz20 Mart 2021 15:49

    Neden

  • Ekonomik İklim'e ters atamalar20 Mart 2021 14:30

    Yeni Başkan; yüksek kur düşük faizi savunan yazısı varmış.. iyi de Dolar 8,50 iken tam yeni başkana göre bir iklim varmış o zaman niye atanmamış..

  • Mevlüd abe20 Mart 2021 14:21

    memlekette çok komik şeyler oluyor ve çok çok kötü bir sona hızla gidiyoruz.Adamı getirirken faiz konusunu görüşmüyor musun Türk Kamu Yönetiminde neler döndüğünü anlayamıyoruz.Bir adam bir görevi yaptıkça öğrenir deneyim kazanır bizdekiler tersine gidiyor.Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.

  • KERİM20 Mart 2021 14:20

    BELEŞCİ NE KADAR DA ÇOKMUŞ..MEERKEZ BANKASI FAİZİ ÖDÜNÇ VERDİĞİ FAİZDİR..HEREKES FİYATIMI İSTEDİĞİ GİBİ ARTIRSIN BELEŞ KREDİLEREİ KAPIP DÖVİZE EVE ARABAYA YATIRSIN.MİİLETTE BUNLARA BAKSIN BESLESİN NE İYİ.BAŞKAN DOĞRU BİR İŞ YAP ENFLASYONU DÜŞÜR NE ET EYLE ENFLASYONU DÜŞÜR BU MİLLETİN ATATÜRKÜ OL

  • Türk 20 Mart 2021 17:11

    1 atatürk ümüz var zaten o bize yeter

  • Dobra20 Mart 2021 13:56

    Sayın cumhurbaşkanı naci ağbalı merkez bankası başkanlığına getirmekle hata yapmıştı. Şimdi çok doğru bir adım attı.çünkü amaç hem faizleri düşük tutmak hemde dövizi kontrol dışına çıkarmamak.yoksa nacinin yaptığı berat albayrak zamanında yapılırdı.bundan sonra yavaş yavaş faizler düşürülecek yaz aylarında geçtiğimiz yaz gibi bir genişleme yapılacak ama o kadar fazla değil yoksa bu faizle ülkenin büyümesi mümkün değil.döviz biraz daha serbest bırakılacak.

  • Vatandaş20 Mart 2021 14:18

    Bu ülkeyi 19 yıldan beri yöneten kişinin hata yapma lüksü yoktur. Demokratik ülkelerde hata edenler istifa ederler. Ülke deneme yanılma tahtası değil. “Hata ettik allahım bizi afet” demekle de arınamazsınız, Allah ne yapsın hatanızın sorumluluğunu vatandaşın sırtına mı yüklesin? Bu adaletmidir?

  • Latif20 Mart 2021 14:11

    Çocuk oyuncağımı bu deneme yanılma yöntemiyle mi doğruyu bulacaklar. Sokaktaki dilencide ülke yönetse aynısını yapabilir. Üç atda bir olmadı değiştirelim der.

  • Aaa20 Mart 2021 14:10

    Naci Ağbal’ın bu faiz artışını Erdoğandan habersiz mi yaptığını sanıyorsunuz? Ben tam aksi görüşteyim bu ülkenin ne bir başkanı nede bakanı erdoğan dan izinsiz çişe bile gitmezler.

  • Atakan20 Mart 2021 13:40

    Gidene de gelene de faizi yeter çıkardığın artık indir dersin yapar iki de bir başkan değiştirmek güven sarsıyor

  • Arifhan20 Mart 2021 13:38

    Yabancılar tabi şok olacak ülke kaynaklarını yüksek faizle sömür çıkarken de ucuz kurla çık oh ne memleket rende gibi ekonomi hep onlara çalışıyor faizi düşürüp kuru serbest bırakmalıyız illaki dalgalanır bir dengede duracak ülkeyegelecek olan sermaye ya yatırıma gelecek yada borsaya kanımızıve enerjimizi tüketen faiz belasından kurtulmalıyız

  • serok agopyan20 Mart 2021 13:35

    Faiz Ükelerin refah ve mutluluğu için her ay düzenli olarak arttırılmalıdır.

  • nermin incesoylar20 Mart 2021 13:34

    Ağbal gitti ama 200 baz puan artış yapıldı.. Bu geri alınamaz...Danışıklı dövüş..Tabii ki hükümetin bilgisi dahilinde...Düşmeyin bu tuzaklara bu memlekette R.T.E.nın haberi olmadan kuş uçamaz.. Algı tuzağı yaratıyorlar. Yok faize karşıyım faizi artırdı görevden aldım mış mış.. Hadi sıkıysa 200 baz puan artışı geri al.İstenen verilmiş niye borsa göçsün USD COŞSUN..

  • Mevlüd abe20 Mart 2021 14:41

    Nerden çıkardın geri alınamayacağını  yav.Alır almaz onu bilemem ama devlet bu isterse alır yetkisi var yani.

  • Karar birgünde fiyatlanır20 Mart 2021 14:20

    Keşke dediğiniz gibi olsa ama bir sonra ki toplantıya bir hafta 10 gün kala görevden alınabilirdi.. Faiz kararından bir gün sonra yeni Başkan ne iş yapacak *faizi geri alma düşüncesi yok ise.. Bir ay sonra da pas mı diyecek. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Hasan 20 Mart 2021 13:33

    Ülke olarak çıkmaz bir sonuç a ilerliyoruz Durum içler acısı ( soru dahi soramayan bir toplum olduk) ki sorulsa cevap belli ......

  • Emre20 Mart 2021 13:30

    Yeni başkan eylülü görür mü bilemem ama biz daha çok başkan değiştiririz gibi geliyor, fillerin tepindiği arenada olan vatandaşa oluyor. Vergiyi bordrolu vatandaşa yıkmayı da bıraksak arada süper olacak, şirketlerin aşdığı lüks araçları kullnana sahiplerinin bunları gider ve amoetismandan düşmeleride önlenmeli.

  • Ali20 Mart 2021 13:29

    İstikrar lazım bu kadar değişiklik anlamsız.

  • Cello20 Mart 2021 13:20

    Bu başkan prof. Şapkadan tavşan çıkaracak herhalde...ülkenin makus talihi ...değistir proğramı gibi ..sonuç aynı olacak..fakirlige devam.

  • 10.Köy20 Mart 2021 13:19

    Arkadaşlar bu değişimi ben de eleştiriyorum ancak şunu unutmayalım bu kadar yüksek faizle ülke ayakta kalamaz.Borsa da bu denli yüksek faizi sevmedi çünkü borsada risk alacağına risksiz faiz al daha anlamlı.Değişiklik MB nin bağımsızlığını zedelese de faizlerin kabul edilebilir seviyelere inmesi gerektiğini düşünüyorum.

  • Çerin20 Mart 2021 13:12

    Şaka maka şeriat ortamı oldu

  • vatandas20 Mart 2021 13:08

    harbiden midem bulanmiya başladı bunlarin yaptiklarindan..

  • Bilal20 Mart 2021 13:02

    Ne imiş enflasyon sebep FAIZ sonuç muş, bunu çok acı şekilde öğrendik. 128 milyar dolarlık bir eğitim ama öğrendiğimizi sanmıyorum. Önce enflasyonu düşüreceksin bu nasıl yaparsın üretimi teşvik edersin faiz den para kazanmayı teşvik edersen böyle duvara toslarsın.

  • MELİS MARMARİSLİ20 Mart 2021 12:59

    Adam geldi bir ay hariç her ay faiz artırdıkca artırdı.faiz artınca ne olacak her taraf kitlenir.ne ev satılır ne otomobil hiç bir şey.kimse çalışmaz zengin yatırım yapmaz yan gelir yatar.tabi seversiniz böyle kimseleri pislikler.bence iyi oldu.senin yaptığını çocuk dahi bilir ve yapar idi.

  • Godoman20 Mart 2021 12:54

    Örtülü darbe

  • Sdk20 Mart 2021 12:54

    Yap boz... Millet için değil keyfi için başkanlık getirmiş... Ne uğraşıyorsun onla bunla... koy damadı oğlanı soyu sopu çözülsün iş... Ekonomi Ecevit dönemine dönecek belli...

  • Mevlüd abe20 Mart 2021 14:01

    Çok yakında o dönemide arayacaksın

  • Vatandaş20 Mart 2021 12:50

    Faziden kazanmaya alıştılar

  • Ad20 Mart 2021 12:50

    Faiz talimatla düşmez. Bunu ne zaman anlayacağız.

  • Mevlüd abe20 Mart 2021 14:02

    Yorma kendini yürüyen ölüler eğitilemez.

  • Oldu be20 Mart 2021 12:43

    Ptesi sabahda hepimizi şoke edicekler dicemde zaten cumadan sebepsiz yere hunharca sattı bazı kurumlar ama üstü kapalı yapıldı yabancı topluyormuş gibi yaptı yerli kurum üzerinden sattı,takaslar gelsin anlarız kimin ne halt ettiğini cuma günü,ptesi sabah da görürüz şok nasıl olurmuş kardeşim biz leblebi mi koyuyoruz borsaya dolar almadık ithal altını almadık faize gitmedik borsaya yatırım yaptık bir bırakın gidin Allah aşkına çocuk oyuncağımı bu? Fabrikaya genel müdür atasan en az 1-2 sene şans tanırsın napıyor diye koca memleketin bankasına bak gömlek gibi başkan değişiyor,madem öyle o zaman bizde dolarcı olalım düşünce al çıkınca sat miss gibi ne stres çekeceğiz bütün gün borsada.

  • iskender20 Mart 2021 13:30

    çok bilenler konuşuyo, sen sanıyomusun %19 faizde yatırım yapılır, borsaya para akar, tam aksine borsadan para çıkışı başlamıştı, pandemi sürecinde ihracat ivme kazanmış, büyüme göstergeleri düzelmiş, hatta tahminler yukarı yönde revize edilmişKen sen 200 baz puan faiz artrıyosun, eğer iş faiz artırmaksa sen ne işe yarasın, faizleri %25 yap 1 yıl tut orda, parası olan kazansın, sonra esnaf battı o battı bu battı utanmadan yaygara yaparsınız, sizin gibiler alışmış yattığı yerden sömürmeye,

  • Taki20 Mart 2021 12:38

    Olumsuz hava yatatmaya başlamış mış ,neresinden bakarsan bak olumsuz işte. Merkez bankasi babanızın çiftliği değil, ayda bir başkanını değiştiriyorsunuz. Şahsi ihtiraslarınız ülkeyi uçuruma doğru götürmez inşaallah. Yeni başkanın özgeçmişinde eski akp milletvekili ve yenişafak yazarı olması mükemmel görünüyor, ortamlarda merkez bankası bağımsız dersiniz inanan olursa tabi...

  • Mevlüd abe20 Mart 2021 14:08

    Ulan 20 derece miyoplar bile uçurumun hemen kenarında olduğumuzu görüyor da bu halen daha inşallah maşallah diyor.

  • kemal20 Mart 2021 12:37

    Çok,dogru,bir,karar,,FAİZLERİN,DÜŞÜRÜLMESİ,lazım,

  • yunus20 Mart 2021 16:06

    negatif olması lazım,,ne sıfırı.

  • Erdi20 Mart 2021 12:35

    Önce enflasyonu düşürün faiz zaten düşer. Geçen sene faiz yüzde 9 ken enflasyon yüzde 100 dü. Paramız pul oldu.

  • pardus20 Mart 2021 12:35

    pazartesi dolar topuklar

  • Hissettiklerim20 Mart 2021 12:35

    Onlar şok olmadı. Biz uyandığımızda şok olduk. Yapacak bir şey yok. Faiz hiçbir ülkede olmaması gereken bir durum. Yatırımların bıçak gibi kesilmesine sebep oluyor. Kurlardaki artışta milletimizin fakirleşmesine neden oluyor. Kalıcı üretim politikalarına ihtiyacımız var. Paranızı gıda üretimine yatırın. Belediyelerle anlasın bir sürü kiralayabileceğiniz ekim bekleyen araziler var. Degerlendirin. Kolay para işini bırakın! Tonlarca dolarınız olsa ne olacak yiyemedikten sonra sizi mutlu etmeyecek. Kolay para geldiği gibi gider. Mesala ben balık çiftliği kurardım param olsa, yada Ardahanın dağlarına arı çiftliği, Hakkariye arpa fabrikası vs.vs. Ama bunları yapabilmek için ne param var nede bilgim ve ekibim🤗 Ben borsaya 4 yıldır çakılmış zararda bir yatırımcıyım. Onuda bilemedim🤔

  • Mg20 Mart 2021 12:35

    Londra tefecileri panikte...Bakalım ptesi hangi yeni oyunları vizyona sokacaklar!

  • db20 Mart 2021 12:27

    MB başkanları faizi ceplerinden vermedikerini artık iyice bellemeli...millet işsiz kalıyor ve fakirleşiyor...anlayana...

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Mart 2021 12:23

    Her ay faiz artırır isen tabiki onların en gözdesi olursun.

  • Hayri20 Mart 2021 14:06

    Erdoğan insanları tanımıyor, devamlı gandiriliyor

  • Yeni başkan20 Mart 2021 12:19

    Son yazıları hep faizlerin 0 olması üzerine bir de sıfır faiz deneyelim zaten nisanda yüklü önden yüklü faiz indirimi yapacak bakalım neler olacak